Aktivno poslušanje in zvočna improvizacija v novomedijskih umetnostih – brezplačna delavnica za uveljavljajoče novomedijske umetnike z zanimanjem v polju zvočne umetnosti

Uvodoma bosta obravnavani nosilni temi delavnice. To sta sodobna fizikalnost zvoka ter prenos fiziologije poslušanja s poudarkom na raziskovanju zvočne slike, bioakustike, okoljskih zvokov ter sonifikacije (obdelani, post-digitalni in električni zvoki, elektro-magnetno omrežje, zvočni predmeti). Na praktičnem delu bodo udeleženke_ci spoznale_i metode intuitivnega strukturiranja zvoka in neposrednega odziva nanj. Delavnica se bo zaključila s kolektivnim aktom improviziranjega ustvarjanja.

Manja Ristić je vsestranska umetnica, raziskovalka in kuratorica. Njene z zvokom povezane raziskave se poleg sodobnega performansa v polju instrumentalne elektroakustične glasbe osredotočajo predvsem na interdisciplinarni pristop k zvočni umetnosti, terenski posnetkom in eksperimentalnim radijskim umetnostim.

Obvezne prijave na irena@cona.si, kljer lahko dobite tudi vse dodatne infromacije. Delavnica poteka v angleškem in srbskem jeziku.