Spajkalska srečanja so srečanja navdušencev nad DIY (do it yourself) načinom razmišjanja. DIY pomeni iskanje inovativnih rešitev, katerih strošek pa je (razmeroma ugoden) material in čas, ki ga vložiš v raziskovanje in sestavljanje tvoje ideje.

DIY skupnost je v svetu zelo velika, njena glavna lastnost pa je brezplačno predajanje znanja. Skozi spletne forume in facebook skupine najdete navodila za domala vsak gadget, ki si ga lahko zamislite. Od svetilnih elementov do inštrumentov, pohištva in dekoracije, možno je vse!

Del mariborske DIY skupnosti trenutno znotraj projekta konS* razvija delavnice, izmenjuje ideje in razmišlja kako to miselnost razširiti tudi med tiste, ki še niti ne vedo, da jih DIY zanima.

Delavnica, ki jo je Monika Pocrnjić razvila s pomočjo Denisa Lederhasa, Klemna Šalija in Marka Lüka, tokrat predstavlja zanimiv “gadget”, ki elektroniko in svetlobne elemente umesti na oblačilo! PiksLBroška je posebna broška, na katero lahko sprogramiraš poljuben tekst, PiksLBroška pa ga bo v obliki kratke animacije predvajala na tvojem oblačilu!

Delavnica se bo izvedla preko spletne videokonference, do katere link boste dobili na mejl na dan delavnice. 

Prijave so zaradi narave izvedbe delavnice omejene, prijaviš pa se lahko tukaj: https://www.1ka.si/a/306935

Pohiti, prosta mesta so omejena!

Po prijavi boš na dom brezplačno prejel/a paket z materialom, delavnica pa bo potekala preko spletne videokonference, za katero boš link na e-mail prejel na dan delavnice.

Delavnica je namenjena vsem, ki ste že v rokah držali spajkalnik in ga imate tudi doma. Če orodja nimaš, nam to zapiši v opombe v prijavnici.