Skip to content
Park Workshops

Intermedijske pustolovščine 2023 ≡ Prostor in umetnost // JUNIJ

6. June 17:00 - 27. June 2023


delavnice v Kulturnem inkubatorju (Koroška cesta 18, Maribor)

MKC Maribor pod okriljem konS ≡ Platforme za sodobno raziskovalno umetnost prireja niz ustvarjalnih pustolovščin, s katerimi otroke (8+) in mladostnike vabi k raziskovanju sveta intermedijske umetnosti. Spoznavali bodo elektrotehniko in pametne naprave, 3D modeliranje in tisk, biotehnologijo, raziskovali bodo zvok, ustvarjali in uporabljali vezja ter z eksperimentiranjem krepili radovednost, ročne spretnosti in tehnološko pismenost.

Intermedijske pustolovščine 2023 mladim ustvarjalcem nudijo prostočasne dogodivščine, ki bodo potekale vse od začetka aprila do konca junija. Otroci in mladostniki se bodo dobivali vsak torek v mariborskem konS vozlišču Kulturni inkubator, kjer bodo od od 17. ure dalje usvajali veščine, ki pomagajo pri motoriki, ročnih spretnostih in reševanju problemov. Lotili se bodo programiranja, spajkanja in sestavljanja uporabnih naprav. Z mentorji bodo obiskali aktualne razstave v Kulturnem inkubatorju, se preizkusili v intermedijskih tehnikah ter razvijali zanimive lastne projekte.

6., 13., 20. in 27. junija 2023 bodo Intermedijske pustolovščine posvečene prostoru in umetnosti:

V juniju bomo domišljiji in umetnosti pustili prosto pot. Program junijskih Intermedijskih dogodivščin se bo oblikoval skozi prva dva meseca skupnega raziskovanja, razmišljanja in eksperimentiranja. Lahko se spustimo v biotehnologijo, raziskujemo zvok in/ali video, pokukamo v ozadje gledaliških predstav, sprogramiramo robota …

Udeležba je brezplačna. Za lažjo organizacijo delavnic so zaželene prijave 👉 https://www.1ka.si/a/ad037031 
Udeležba ni obvezna na vseh terminih – vaš otrok se lahko pridruži katerikoli dan in skupaj bomo našli način, kako ga vključiti v ustvarjalni proces.

Dobimo se vsak torek ob 17.00 v Kulturnem inkubatorju.

Produkcija: Platforma konS / MKC Maribor

___

Projekt konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnosti je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.