Skip to content

konS moduls

konS modul Nova Gorica

1. September 2021 - 31. December 2022

Središče Nove Gorice je obogateno s centrom kreativnih praks, ki nastaja skozi združevanje kreativnosti, inovativnosti, podjetništva, umetnosti, izobraževanja in raziskovanja. xCenter (Ekscenter) spodbuja inovativnost v kulturno-kreativnih industrijah, eksperimentalno raziskovanje skozi napredne delavnice, razvojne projekte in produktivno druženje. Ekscenter je eden poglavitnih projektov Evropske prestolnice kulture GO!Borderless 2025. Modul je zato v tem mestu zastavljen drugače in prikazuje produkcijo izbrane raziskovalne umetnosti z mesečno izmenjavo: predstavitve projektov so razporejene čez celotno leto.

Programme timeline

konS modul Velenje 2022 - jesen

25. November - 10. December 2022

Trk tehnologije in umetnosti. Ne le v teoriji, temveč predvsem v praksi.
V Velenju med 25. novembrom in 10. decembrom predstavljamo že 2. konS modul – festival, ki odpira pogled na sodobno raziskovalno umetnost in izpostavlja pomembnost prepleta znanosti in družbe ter njunega medsebojnega vpliva. V mestnem središču bodo na odprtih javnih prostorih na ogled izbrani umetniški projekti s presečišča umetnosti, biotehnologije, znanosti in tehnologije.
Aktualne teme iz sodobne raziskovalne umetnosti bodo razgrnila tudi predavanja, dokumentarni filmi, predstave, delavnice. Trk znanosti in umetnosti pa bo najglasneje odmeval v spremljevalnem glasbenem programu!

Programme timeline

konS modul Novo mesto 2022

17. June - 24. June 2022

V Novo Mesto ponovno prihaja kons modul, festival sodobne raziskovalne umetnosti, ki poskuša karseda zaokroženo predstaviti aktualne umetniške prakse s tega področja. Tema letošnjega festivala je zvok in temu primerni so tudi dogodki, ki se bodo v tednu med 17. in 24. junijem zvrstili na različnih lokacijah v novomeškem mestnem jedru ter se v petek, 24. junija ob 20. uri zaključili s slavnostno otvoritvijo razstave Tadeja Droljca v Galeriji Simulaker, ki v okviru platforme konS v produkciji Zavoda LokalPatriot nastaja in se razvija že skoraj leto dni.

Programme timeline

konS modul Maribor 2022 - festival delavnic

6. June - 17. June 2022

Festival delavnic ali kot ga podnaslavljamo "raziskovalno-izobraževalni poligon na presečišču umetnosti znanosti in tehnologije" bo zabaven superdogodek. V sodelovanju s Kulturnim dnevnikom, pod okriljem projekta konS in v izvedbi partnerske organizacije MKC Maribor, v Modni hiši pripravljamo malo morje raziskovalnih in ustvarjalnih otokov, kjer predstavljamo avtorske delavnice, ki izhajajo iz bazena delavnic partnerske mreže konS v sodelovanju z zunanjimi partnerji. S takšnim razponom se bomo potopili globoko v teme elektronike, mehatronike, zvoka, biologije, nosljive tehnologije in izkustvenih pristopov ter aktivirali vse človeške senzorje. Za otroke, mlade in odrasle.

Programme timeline

konS modul Velenje 2022

7. February - 26. February 2022

konS modul v Velenju izhaja iz enotne želje: v lokalnem prostoru delati “z lokalci za lokalce” in znotraj teh sinergij izpostaviti umetnike svetovnega formata – ob tem izpostavljamo predvsem predavanje Maje Smrekar -, predstaviti umetniške produkcije, ki so nastale pod okriljem platforme konS, ter osvetliti tudi druge projekte, ki se dotikajo omenjenega področja in s katerimi želimo širino sodobnih raziskovalnih umetnosti predstaviti različnim publikam.

Vabljeni v Velenje od 7. do 26. februarja.

Programme timeline

konS modul Maribor 2021

8. October - 26. October 2021

konS modul v Mariboru, ki se je dogajal med 8. in 26. oktobrom je serija nepričakovanih, a načrtovanih in skrbno izbranih dogodkov, ki so skupaj z delavnicami za različne starostne in interesne skupine ponujali nove aspekte sodobnih raziskovalnih umetnosti. Poleg določenih in datiranih dogodkov, zabeleženih v koledarju dogodkov, smo tritedenski modul nadgradili z pop-up dogodki, ne le v žarišču dogajanja, torej v Mariboru, temveč tudi na nacionalnem nivoju, v sožitju z partnerskimi organizacijami konS.

Programme timeline

konS modul Novo mesto 2021

5. July - 24. July 2021

Od 5. do 24. julija je v Novem mestu potekal konS modul, pogled na sodobno raziskovalno umetnost, ki je v prenovljenem mestnem jedru na odprtih javnih prostorih predstavil izbrane umetniške projekte. Razstavni del so spremljale intermedijske delavnice za različne starostne – in tudi interesne – skupine. Vsebine so se osredinile na umetniško produkcijo na presečišču umetnost-znanost-tehnologija, na razpiranje možnosti rabe in uporabe tehnologije, na prihodnost, ki je neznanka ter izpostavljajo različne načine vključevanja umetnosti v inovacije za prihodnost.

Programme timeline