Skip to content
Nova Events

konSekvence ≡ CUKRARNA

3. March 19:00 - 2. April 2023 17:00


otvoritev osrednje razstave v Cukrarni, Ljubljana

Pod okriljem projekta konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost, ki ga sofinancirata Ministrstvo za kulturo RS in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, smo v dobrih treh letih ustvarjalnega zamaha postavili temelje možnega umetnostnega ekosistema na področju sodobne raziskovalne umetnosti.

Osrednji del dogajanja pod skupnim naslovom konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema predstavlja v Cukrarni postavljena mednarodna razstava umetniških del in ideacij, ki ustvarjajo prostor za izvirne, nepričakovane in navdihujoče poglede na sodobnost in morebitno prihodnost. Program vključuje še druge razstave, performanse, raziskovalne delavnice za otroke in odrasle, konferenco, okrogle mize in pogovore z umetniki, ki se bodo vrstili tako v Cukrarni kot na lokacijah partnerjev konS ≡ Platforme v Ljubljani, Mariboru (Mladinski kulturni center Maribor), Velenju (Mladinski center Velenje), Novem mestu (LokalPatriot) in Novi Gorici (Xcenter). Z dogajanjem na različnih prizoriščih konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost povzema triletno produkcijo raziskovalnega učenja, ustvarjanja in povezovanja z institucijami znanja in gospodarstvom.

Razstavo bo slavnostno otvorila ministrica RS za kulturo dr. Asta Vrečko v družbi podžupana Mestne občine Ljubljana Roka Žnidaršiča, programskega vodje Zavoda Kersnikova Jurija  Krpana in umetniškega direktorja Ars Electronica Linz Gerfrieda Stockerja.

Na odprtju razstave konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema bo Tadej Droljc premierno v živo uprizoril avdio-vizualni performans, ki je del projekta Večerja s hiperobjektom.

Večerja s hiperobjektom je najnovejše delo umetnika in kreativnega programerja Tadeja Droljca, ki s sodobnimi umetniškimi pristopi na presečišču elektronske glasbe, računalniško generiranih avdiovizualnih kompozicij in drugih oblik intermedijske umetnosti ustvarja na stičišču zvoka, slike in svetlobe.