Skip to content

konSekvence ≡ Taktike&praksa #14: Merilo / Druge razsežnosti, uvodna konferenca

6. March 2023 at 15:30


hibridna konferenca v Kinu Šiška

Udeležba je brezplačna, je pa za obisk dogodkov v Ljubljani potrebna registracija: https://pretix.eu/aksioma/scale/

Diskurzivni program konSekvenc bo obogatila mednarodna hibridna konferenca Druge razsežnosti: Vizije, politika in infrastrukturno nasilje na več kot človeškem planetu v Kinu Šiška, ki jo Aksioma prireja v sklopu šritimesečnega programa Taktike&praksa #14: Merilo.

Štirinajsta edicija Aksiominega diskurzivnega kulturnega programa Taktike&praksa se osredotoča na sodobno raziskovalno umetnost, družbo in nove tehnologije, predstavlja umetnike, teoretike in raziskovalce ter jih povezuje v kontinuirano raziskovanje koncepta merila – od nano do globalne ravni in še dlje. Edicija bo potekala od marca do maja. Začela se bo z uvodno konferenco v Kinu Šiška, sledili pa ji bodo še štirje programski sklopi, sestavljeni iz razstav, predavanj umetnikov in delavnic, ki bodo potekali na različnih lokacijah v Ljubljani.

Kaj imajo skupnega nanotehnologija in letalska tehnologija, zvočno valovanje in komputacija globalnega obsega, optični inženiring in elektroenergetska omrežja, mikročipi in globalno segrevanje, molekula H20 in podatkovne baze za strojno učenje, vase domače rutine in globalne politike? Vsi ti pojavi obstajajo ali operirajo onkraj vidnega spektra, onkraj naše zmožnosti, da bi jih videli in razvili membrano, ki bi omogočala medsebojno komunikacijo. Da bi se z njimi spoprijeli, moramo razviti zmožnost razmišljanja v merilih, ki so večji ali manjši od človeškega.

Sodelujoči: Anna Engelhardt, Anthony Downey, Bani Brusadin, Laura Tripaldi, Liam Young, Mark Cinkevich, Mojca Kumerdej, Nadim Choufi, Nestor Siré, Solveig Qu Suess, Steffen Köhn, Špela Petrič, Yu Hsin Su

Program: https://aksioma.org/scale

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku.

Produkcija: Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti Ljubljana

V okviru: konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

Partnerji: Kino Šiška, ALUO, LokalPatriot, transmediale