Skip to content
Park Events

Vinyl Fabrika: Faznbrifer live X Clockwork Voltage / Monoscarves & Zergon

20. January 2023 at 19:00


Kulturni inkubator, Koroška cesta 18, Maribor

Vinyl Fabrika: Faznbrifer live X Clockwork Voltage je serija dogodkov, ki jih organizira MKC Maribor v okviru projekta konS. Na dogodkih glasbene stvaritve slovenskih live acterjev v živo posnamemo na unikatno vinilno ploščo. Cilj je predvsem vzpostavitev zanimivih in neobičajnih sodelovanj, izmenjavi mnenj in druženju, spoznavanju analognega zvoka in njegovega zapisa na gramofonsko ploščo.

Izbrani artisti so uveljavljeni na polju elektronske in eksperimentalne glasbe, največkrat pa so njihovi nastopi izvajani z neobičajnimi zvočili, DIY instrumenti, modularnimi sintetizatorji … Poudarek je na improvizaciji, preizkušanju novih tehnik priklopov in uporabe različne glasbene opreme, zato z dogodki segamo preko ustaljenih glasbenih žanrov.

Vsi nastopi se bodo v živo posneli na vinilno ploščo s pomočjo projekta Vinyl fabrika, ki predstavlja produkcijsko-izobraževalno enoto za zapisovanje glasbe in drugih zvokov na gramofonske plošče – naprava, ki zvok v realnem času vrezuje v vinilno ploščo.

Drugo ploščo bodo zapolnila zvočna raziskovanja mariborskega raziskovalca zvočnih valov, DIY načinov uporabe in zlorabe elektronskih komponent Monoscarvesa (Klemen Šali) in ljubljanskega veterana šraufanja gumbov in preklapljanja kablov Zergona (Aleš Hieng).

Tehnična podpora: Zavod Cona, Nagib

___
Projekt konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.