Skip to content

Korak naprej: Ultrasonic Acouspade

Mariborska enota konS (Kulturni inkubator – MKC Maribor) bo v naslednjih šestih mesecih eksperimentalno uporabljala in opazovala izdelek podjetja Ultrasonic – Acouspade-XLS.

Kaj je Acouspade-XLS?

Acouspade-XLS je največji in najglasnejši usmerjeni zvočnik v seriji Acouspade. Ustvarja izjemno usmerjen zvok, ki ga je jasno slišati tudi na večjih razdaljah in v okoljih z visokim hrupom okolice, hkrati pa je edini hipersmerni zvočnik na trgu s stereo porazdelitvijo zvočnega polja. Oddajna plošča je razdeljena na levi in ​​desni del, ki oddajata levi oziroma desni zvočni kanal, zato omogoča natančno predstavitev stereo signala in ustvarja pristno reprodukcijo binavralnih posnetkov, brez uporabe slušalk.

Posebnost usmerjenih zvočnikov Acouspade je v zelo usmerjeni porazdelitvi zvoka, ki se reproducira jasno – brez popačenj – tudi pri visoki glasnosti. Zvok je visoke kakovosti, z nizkim šumom in odličnim frekvenčnim odzivom, ki vključuje pristno reprodukcijo nizkih tonov in frekvenc do 150 Hz.

Za sodelovanje pri opazovalnem eksperimentu se zahvaljujemo podjetju Ultrasonic, kakor tudi sosedom na Koroški ulici ter Zavodu za spomeniško varstvo Maribor.