Skoči na vsebino
Park Delavnice

Igra refleksov

25. marca 2021 ob 17:00


Delavnica za otroke 9+ v Kulturnem inkubatorju, Maribor

Kako so se razvile prve arkadne igrice, ki jih igramo v nakupovalnih centrih? Ko je potrebno z mehkim kladivom pravočasno potopiti piščanca v luknjo?

Včasih so za razvoj potrebovali velike računalnike, ki so potrebovali veliko energije in časa, da so informacijo prenesli na željeno mesto (recimo na ekranu). Danes imamo večino iger že v žepu, a brez začetkov in razvoja, bi bilo to nemogoče.

V tokratni delavnici bomo tako spoznali kako s pomočjo mikrokrmilnika ustvariti preprosto igrico in kakšno je ozadje programiranja osnovnih ukazov, kot je pritisk na tipko, da igrica zazna in shrani naš odziv. Z igrico, ki jo bomo skupaj sestavili, boste preizkusili svoje reflekse ter tekmovali sami s seboj ali pa s prijatelji. Naj se tekmovanje kdo je hitrejši oziroma ima boljše reflekse prične!

Delavnica je namenjena otrokom med 9. in 14. letom in je brezplačna. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. Material za izdelavo bodo udeleženci prejeli na delavnici, izdelan prototip pa bo njihova last in ga bodo lahko odnesli domov.

Prijave

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebno izpolniti prijavnico na tej povezavi. V primeru, da bo število prijavljenih omejitev, bomo organizirali dodatni termin in vas o novem datumu tudi obvestili.