Skoči na vsebino

Park ustvarjalno učenje

Park Delavnice

Stopnje težavnosti:

Vse delavnice

konS ≡ Zgodbe iz podgobja

30. septembra 2023 ob 10:00

delavnica za otroke in mladostnike v Tehnoparku Celje (Gubčeva ulica 1, Celje)

Se gobe lahko sporazumevajo, odzivajo? Morda celo čutijo? Na delavnici bomo spoznali, kaj si o tem mislijo tako znanstveniki kot umetniki. Svoj pogled na čarobni gozd, kjer gobe oživijo, pa bomo predstavili preko igrive instalacije, za katero bomo izdelali svoje domišljijske gobice, ki jih bomo opremili z barvnimi LED-lučkami in elektroniko, da se bodo ob interakciji odzivale.

Več

izvedenih delavnic
udeležencev

Bazen delavnic

Ustvarjalno učenje: raziščite možnosti za izvedbo delavnice po vaši izbiri.

Več

Park Gradiva

Bakteriologija

Priročnik s pomočjo katerega se boste podali v svet bakterij vam predstavlja njihovo delovanje in življenje. Preko različnih aktivnosti se boste naučili kako gojiti bakterije, jih opazovati in preprečiti njihovo širjenje.

Prenesi pdf (3 MB)

TEENSYnth

Priročnik vas vodi skozi postopek izdelave TEENSYnth-a.

Prenesi pdf (11 MB)

Žičke + gumbi = klaviatura

Priročnik zajema vaje iz osnov elektrotehnike in povezovanja različnih elementov z mikrokrmilniki. Vodi skozi ustvarjanje klaviature s spremenljivo frekvenco zvoka.

Prenesi pdf (6 MB)

Mini zoetrop

Priročnik vam bo pomagal sestaviti elektronsko različico zoetropa, s katero lahko predvajate lastne gibljive slike in se igrate z njimi.

Prenesi pdf (5 MB)

Baterija iz blata

Ta priročnik je skupek navodil, kako si lahko zgradiš svojo gorivno celico iz blata in z njo napajaš preproste elektronske naprave.

Prenesi pdf (10 MB)

Bralnik svetlobe

Labbook pomaga sestaviti Bralnik svetlobe, s katerim se lahko na različne načine igramo s svetlobo.

Prenesi pdf (6 MB)

Park Projekti

Popolnoma drugačna prihodnost

Projekt Popolnoma drugačna prihodnost predstavlja pozitivno naravnane odgovore na različne zagate družbe 21. stoletja ter ob tem ohranja smotrn pogled na našo skupno prihodnost. Raziskovalno naravnano delo sestoji iz multimedijske instalacije in istoimenske publikacije, ki galerijsko postavitev dopolnjuje, a je obenem vsebinsko in konceptualno svoja samostojna enota.

Več

konS ≡ PARK – Akademija za sodobno raziskovalno umetnost

konS ≡ PARK – Akademija za sodobno raziskovalno umetnost je bila v prvi vrsti vzpostavljena z namenom pridobivanja občinstva na področju sodobne raziskovalne umetnosti, senzibiliziranja mladih in širše javnosti za spremembe, razumevanje znanosti, tehnologije, umetnosti in oblikovanja stališč, ki nam pomagajo razumeti dinamiko sodobne družbe, ter z namenom opolnomočenja mladih za uporabe novih tehnologij.

Več

Park Diskurz

Vlaganje v prihodnost

Spletno omizje je skušalo osvetliti, kako se razvoja kapacitet za izzive prihodnosti – na eni strani – lotevajo nekateri vodilni snovalci in izvajalci izven-kurikularnih vsebin ter kaj se – na drugi strani – na področju hibridnih in trans-disciplinarnih pristopov odvija in pripravlja na ravni javnih politik.

Več

Park

Park V vozliščih ustvarjamo prostor za mlade raziskovalne in ustvarjalne posameznike ter skupine. Posvečamo se raziskovalnim, nemirnim umom. Z navdihujočim programom spodbujamo uporabo visokih tehnologij in hkrati vzgajamo kritičnost, vzpodbujamo kreativnost in negujemo inovativnost. Skozi aktivno participacijo in razvojem zmogljivosti oblikujemo nove ustvarjalne skupnosti. Naše aktivnosti so namenjene otrokom, mladim in tudi odrasli zainteresirani javnosti.

Laboratoriji ustvarjalnega učenja se nahajajo v Ljubljani, Velenju – Nukleus, Mariboru – Inkubator ter Novem mestu – Sonar in Novi Goric – exCenter.

Področja

Skupnosti, podjetnost, biologija, programiranje, mehatronika, estetika, senzorika, kibernetika, materiali