Skoči na vsebino
Evropski sklad za regionalni razvoj Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije

Park Delavnice

Stopnje težavnosti:

Rišem s kodo / Processing

18. januarja 2021 od 18:00 do 20:00

Spletna delavnica

Kaj so spremenljivke, pogojni stavki, nizi in funkcije? Kako jih uporabiti za risanje, oblikovanje, animiranje in barvanje oblik na ekranu?

Več

Kripto101

18. januarja 2021 od 17:00 do 20:00

Spletna delavnica

Spoznaj osnove kodiranja in kriptografije. S pomočjo programiranja šifriraj in dešifriraj skrivna sporočila in razdri skrivne kode. Izvedi napad na tajnopise, jih sprogramiraj in tudi preizkusi na lastnih šifrah.

Več

Osnove 3D tiska

21. januarja 17:00 - 28. januarja 2021

Spletna delavnica

Kakšna je tehnologija 3D tiska, kateri so materiali, ki jih lahko tiskamo in s katerimi odprtokodnimi orodji lahko to počnemo?

Več

Tara Pattenden / TEENSYnth

30. januarja 2021 od 10:00 do 13:00

Spletna delavnica

Spoznavanje z zvočnimi možnostmi, ki jih ponuja razvojna ploščica Teensy 3.2, ter povezovanje prevodnih komponent, iz akterih sestavimo elektronsko zvočilo z enim ali več oscilatorji.

Več

Park

Park V vozliščih ustvarjamo prostor za mlade raziskovalne in ustvarjalne posameznike ter skupine. Posvečamo se raziskovalnim, nemirnim umom. Z navdihujočim programom spodbujamo uporabo visokih tehnologij in hkrati vzgajamo kritičnost, vzpodbujamo kreativnost in negujemo inovativnost. Skozi aktivno participacijo in razvojem zmogljivosti oblikujemo nove ustvarjalne skupnosti. Naše aktivnosti so namenjene otrokom, mladim in tudi odrasli zainteresirani javnosti.

Laboratoriji ustvarjalnega učenja se nahajajo v Ljubljani, Velenju – Nukleus, Mariboru – Inkubator ter Novem mestu – Sonar in Novi Goric – exCenter.

Področja

Skupnosti, podjetnost, biologija, programiranje, mehatronika, estetika, senzorika, kibernetika, materiali