Skoči na vsebino

Park ustvarjalno učenje

Park Dogodki

konSekvence ≡ SONAR: otvoritev prostorov

30. marca 2023 ob 17:00

otvoritev novih prostorov vozlišča Sonar, Novo mesto

Nove prostore novomeškega vozlišča Sonar bomo odprli v četrtek, 30. marca, ob 17. uri ob spremljavi ene od zvočnih delavnic za otroke in mladino iz nabora konS ≡ Parka.

Več

Park Delavnice

Stopnje težavnosti:

Vse delavnice

konSekvence ≡ Park delavnic

4. marca - 29. marca 2023

konS delavnice v Cukrarni in drugod

konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema prinašajo Park delavnic za otroke ter mladino in odrasle. V Cukrarni in drugih lokacijah se jih bo v marcu zvrstilo deset. Postanite del radovedne in ustvarjalne skupnosti – pridružite se nam v parku inovativnosti in raziskovalnega učenja.

Več

konSekvence ≡ Laboratorij Svetlobne gverile 2023

21. marca 17:00 - 16. maja 2023

večmedijska delavnica v osmo/zi, Slovenska 54, Ljubljana

Na delavnici bodo udeleženci spoznali proces razvoja intermedijskega projekta, se naučili 3D-skeniranja, osnov obdelave 3D modelov in njihove uporabe za namene zvočne sinteze, laserskega mapiranja ter kontroliranja laserja z avdio signali. Razvili bodo AV instalacijo, pri kateri se bodo svetlobni reliefi, nastali ob skeniranju okolice z laserskimi linijami, direktno prevajali v zvok, s tem pa okolico preobrazili v inštrument.

Več

izvedenih delavnic
udeležencev

Bazen delavnic

Ustvarjalno učenje: raziščite možnosti za izvedbo delavnice po vaši izbiri.

Več

Park Gradiva

TEENSYnth // ENGLISH

The manual guides you through the process of making a TEENSYnth.

Prenesi pdf (21 MB)

TEENSYnth

Priročnik vas vodi skozi postopek izdelave TEENSYnth-a.

Prenesi pdf (11 MB)

Žičke + gumbi = klaviatura

Priročnik zajema vaje iz osnov elektrotehnike in povezovanja različnih elementov z mikrokrmilniki. Vodi skozi ustvarjanje klaviature s spremenljivo frekvenco zvoka.

Prenesi pdf (6 MB)

Mini zoetrop

Priročnik vam bo pomagal sestaviti elektronsko različico zoetropa, s katero lahko predvajate lastne gibljive slike in se igrate z njimi.

Prenesi pdf (5 MB)

Baterija iz blata

Ta priročnik je skupek navodil, kako si lahko zgradiš svojo gorivno celico iz blata in z njo napajaš preproste elektronske naprave.

Prenesi pdf (10 MB)

Bralnik svetlobe

Labbook pomaga sestaviti Bralnik svetlobe, s katerim se lahko na različne načine igramo s svetlobo.

Prenesi pdf (6 MB)

Park Diskurz

Vlaganje v prihodnost

Spletno omizje je skušalo osvetliti, kako se razvoja kapacitet za izzive prihodnosti – na eni strani – lotevajo nekateri vodilni snovalci in izvajalci izven-kurikularnih vsebin ter kaj se – na drugi strani – na področju hibridnih in trans-disciplinarnih pristopov odvija in pripravlja na ravni javnih politik.

Več

Park

Park V vozliščih ustvarjamo prostor za mlade raziskovalne in ustvarjalne posameznike ter skupine. Posvečamo se raziskovalnim, nemirnim umom. Z navdihujočim programom spodbujamo uporabo visokih tehnologij in hkrati vzgajamo kritičnost, vzpodbujamo kreativnost in negujemo inovativnost. Skozi aktivno participacijo in razvojem zmogljivosti oblikujemo nove ustvarjalne skupnosti. Naše aktivnosti so namenjene otrokom, mladim in tudi odrasli zainteresirani javnosti.

Laboratoriji ustvarjalnega učenja se nahajajo v Ljubljani, Velenju – Nukleus, Mariboru – Inkubator ter Novem mestu – Sonar in Novi Goric – exCenter.

Področja

Skupnosti, podjetnost, biologija, programiranje, mehatronika, estetika, senzorika, kibernetika, materiali