Skoči na vsebino

Obvestila

Hodeča glava na Sardiniji

Po obisku konSekvenc v Galeriji Velenje je robot Walking head, ki se je ustalil v mariborskem Kulturnem inkubatorju, odpotoval na razstavo v MAC Lula na Sardiniji. Gre za 6-nožni avtonomni robot za hojo s premerom dveh metrov. Walking head  je dejanski virtualni sistem, saj njegovi mehanski gibi nog sprožijo njegovo obrazno vedenje pri kimanju, obračanju, nagibu utripanja in njegovih vokalizacijah.

Več

Okrogla miza konS ≡ Praksa

V razpravi z umetniki, gosti iz tujine in slovenskega gospodarstva smo predstavili možna sodelovanja kreativnega in kulturnega sektorja z gospodarstvom in priložnosti vključevanja ustvarjalk_cev v procese inoviranja. Tako smo se dotaknili samejga jedra projekta konS, ki je v minulih letih vzpostavljal temelje za razvoj in razcvet platforme za sodobno raziskovalno umetnost.

Več

konS Maribor ≡ Intermedijske pustolovščine 2023

MKC Maribor pod okriljem konS ≡ Platforme za sodobno raziskovalno umetnost prireja niz ustvarjalnih pustolovščin, s katerimi otroke (8+) in mladostnike vabi k raziskovanju sveta intermedijske umetnosti. Spoznavali bodo elektrotehniko in pametne naprave, 3D modeliranje in tisk, biotehnologijo, raziskovali bodo zvok, ustvarjali in uporabljali vezja ter z eksperimentiranjem krepili radovednost, ročne spretnosti in tehnološko pismenost.

Več

Konferenca Druge razsežnosti

V sklopu programa konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema se je 6. marca 2023 v Kinu Šiška začel štirimesečni program Taktike&praksa #14: Merilo na temo prepletanja nano in endo svetov. Mednarodno uvodno konferenco z naslovom Druge razsežnosti: Vizije, politika in infrastrukturno nasilje na več kot človeškem planetu je priredil partner konS ≡ Platforme za sodobno raziskovalno umetnost Aksioma – Zavoda za sodobne umetnosti Ljubljana.

Več

Ministrica Asta Vrečko o konSekvencah

"Na Ministrstvu za kulturo smo ponosni na projekt, ki je med drugim tudi povezal široko mrežo partnerjev in sodelujočih. Čestitke vsem!"

Več

Posvet konS ≡ Perspektive

3. marca 2023 smo v Cukrarni priredili posvet konS ≡ Perspektive o spodbujanju vključevanja kulturnih in kreativnih industrij v inovacije za trajnostno, vključujočo in etično gospodarstvo prihodnosti.

Več

konS ≡ Perspektive

V petek, 3. marca, ob 11.00 vabimo na posvet o spodbujanju vkjučevanja kulturnih in kreativnih industrij v inovacije za trajnostno, vključujočo in etično gospodarstvo prihodnosti. Na okrogli mizi bodo sodelovali: Anja Zorko (Center za kreativnost - MAO), Jurij Krpan (konS - Zavod Kersnikova), Peter Baroš (Ministrstvo za kulturo), dr. Tomaž Boh (Direktorat za znanost na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije), Natalija Medica (Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport).

Več

UROŠ – ROŠA | Round-up Ready

Razstava v mariborskem Kulturnem inkubatorju služi kot tiskarna za zine in foto kolaže, trgovina z nalepkami za okrasitev vaših domov in prenosnih računalnikov, hacklab za preizkušanje različnih okoljskih senzorjev in zvočnih poskusov ter naprava za sitotiskanje majic za izdelavo lastnih spominkov "oleh oleh dari Djogja".

Več

konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema

konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost v Cukrarni predstavlja fragmente možnega ekosistema umetniško-raziskovalnega ustvarjanja na presečišču znanosti, tehnologije in družbe. Razstave, delavnice, konferenca in pogovori se bodo ves marec vrstili še na lokacijah partnerjev platforme v Ljubljani, Mariboru, Velenju, Novem mestu in Novi Gorici.

Več

Postani konS mentor_ica

Platforma konS te vabi v rastočo mrežo mentorjev za interaktivno umetniško-raziskovalno ustvarjanje na presečišču znanosti, tehnologije in družbe. Prijavi se na usposabljanje za bodoče mentorje in mentorice. Pričakuješ lahko sodelovanje z različnimi strokovnjaki, podporo pri razvoju lastnih idej, rokovanje s sodobnimi strojnimi in programskimi orodji, mreženje skozi timsko delo ter plodno soustvarjanje.

Več

konSekvence ≡ Vodstvo po razstavi sodobne raziskovalne umetnosti in predstavitev konS ≡ Park – Akademije za sodobno raziskovalno umetnost

konS ≡ PARK - Akademija za raziskovalno umetnost spodbuja otroke in mlade, da odkrivajo svoje potenciale in razvijajo sposobnosti ter veščine, kot so reševanje kompleksnih problemov, ustvarjalnost, inovativnost, etično in trajnostno razmišljanje, samostojno razmišljanje, načrtovanje in druge, ki so pomembne za sodobni čas. Akademijo konS lahko spoznate marca na veliki razstavi konSekvence v Cukrarni.

Več

Podelili smo priznanja sPARK

Naj konS mentor leta 2022 je Jakob Grčman, naj konS delavnica leta 2022 je Kakšen vonj ima prihodnost?, mreža konS mentorjev in mentoric pa je bogatejša za 21 članov, ki izobražujejo na presečišču znanosti, novih tehnologij in intermedijske umetnosti.

Več