Skoči na vsebino

Obvestila

konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema

konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost v Cukrarni predstavlja fragmente možnega ekosistema umetniško-raziskovalnega ustvarjanja na presečišču znanosti, tehnologije in družbe. Razstave, delavnice, konferenca in pogovori se bodo ves marec vrstili še na lokacijah partnerjev platforme v Ljubljani, Mariboru, Velenju, Novem mestu in Novi Gorici.

Več

Postani konS mentor_ica

Platforma konS te vabi v rastočo mrežo mentorjev za interaktivno umetniško-raziskovalno ustvarjanje na presečišču znanosti, tehnologije in družbe. Prijavi se na usposabljanje za bodoče mentorje in mentorice. Pričakuješ lahko sodelovanje z različnimi strokovnjaki, podporo pri razvoju lastnih idej, rokovanje s sodobnimi strojnimi in programskimi orodji, mreženje skozi timsko delo ter plodno soustvarjanje.

Več

Podelili smo priznanja sPARK

Naj konS mentor leta 2022 je Jakob Grčman, naj konS delavnica leta 2022 je Kakšen vonj ima prihodnost?, mreža konS mentorjev in mentoric pa je bogatejša za 21 članov, ki izobražujejo na presečišču znanosti, novih tehnologij in intermedijske umetnosti.

Več

konSekvence ≡ Vodstvo po razstavi sodobne raziskovalne umetnosti in predstavitev Akademije konS

Akademija konS spodbuja otroke in mlade, da odkrivajo svoje potenciale in razvijajo sposobnosti ter veščine, kot so reševanje kompleksnih problemov, ustvarjalnost, inovativnost, etično in trajnostno razmišljanje, samostojno razmišljanje, načrtovanje in druge, ki so pomembne za sodobni čas. Akademijo konS lahko spoznate marca na veliki razstavi konS ≡ Sekvence v Cukrarni.

Več

TerraPort v Xcentru

Navdihnjena z najnovejšimi napori astrobiologije in prototipi teraformiranja planetov, ki naj bi jih ljudje naselili v prihodnosti, je umetnica Dorotea Dolinšek razvila stroj za avtomatizirano plemenitenje marsovskega regolita. Projekt TerraPort predstavlja v novogoriškem Xcentru.

Več

,ločene vrednosti v Kulturnem inkubatorju

Mariborsko konS vozlišče Kulturni inkubator bo do 8. januarja 2023 gostilo umetniško instalacijo ,ločene vrednosti, na kateri Staš Vrenko predstavlja umetniški projekt, ki je nastal v produkciji Društva Ljudmila pod okriljem konS ≡ Platforme za sodobno raziskovalno umetnost.

Več

Erich Berger in Krajinski stroji v osmo/zi

V ljubljanski osmo/zi bo še do 21. decembra 2022 na ogled razstava Ericha Bergerja Krajinski stroji, ki je nastala v produkciji Zavoda Projekt Atol pod okriljem konS ≡ Platforme za sodobno raziskovalno umetnost.

Več

Kulturni inkubator je spremenjen v akvarij

Kulturni inkubator je Matic Gselman s svojo animacijo spremenil v akvarij, kjer preigrava možnosti, ki jih ponuja globina, ustvarjena z relacijo med projektorjem in platnom/oknom ter skozi njih ustvarja privid vodnega ribjega kraljestva.

Več

modul ≡ Velenje od 28. novembra

V Velenju med 25. novembrom in 10. decembrom predstavljamo že 2. konS modul – festival, ki odpira pogled na sodobno raziskovalno umetnost in izpostavlja pomembnost prepleta znanosti in družbe ter njunega medsebojnega vpliva. V mestnem središču bodo na odprtih javnih prostorih na ogled izbrani umetniški projekti s presečišča umetnosti, biotehnologije, znanosti in tehnologije. 

Več

modul ≡ Maribor od 7. oktobra v novem formatu

Modul tudi v Mariboru odslej v nekoliko drugačni obliki: štartamo 7. oktobra in v nadaljevanju obljubljamo razstave, ki se izmenjujejo v prostorih Kulturnega inkubatorja. Vsaka od njih bo odslej "obstala" mesec dni. V oktobru na ogled tudi Apofenija/1, razstavne vitrine ter delavnice.

Več

konS na 54. Celjskem sejmu

Nedvomno gre za največji poslovno-sejemski dogodek v Sloveniji z več kot pol stoletja tradicije, inovacije, povezav, skupnih trenutkov in nepozabnih spominov. Letos so kot osrednjo temo sejma izpostavili samooskrbo.

Več

Korak naprej: Ultrasonic Acouspade

Mariborska enota konS bo v naslednjih šestih mesecih eksperimentalno uporabljala in opazovala usmerjeni zvočnik Acouspade-XLS podjetja Ultrasonic in njegovo funkcionalnost na zunanjih površinah.

Več