Skoči na vsebino

Obvestila

modul konS v Novem mestu

V Novo mesto tudi letos prihaja konS ≡ modul, festival sodobne raziskovalne umetnosti, ki poskuša karseda zaokroženo predstaviti aktualne umetniške prakse s tega področja. Tema letošnjega festivala je zvok in temu primerni so tudi dogodki, ki se bodo v tednu med 17. in 24. junijem zvrstili na različnih lokacijah v novomeškem mestnem jedru ter se v petek, 24. junija ob 20. uri zaključili s slavnostno otvoritvijo razstave Tadeja Droljca.

Več

Festival delavnic – nov format modula v Mariboru

V sodelovanju s Kulturnim dnevnikom (Narodni dom Maribor), pod okriljem projekta konS in v izvedbi partnerske organizacije MKC Maribor, v Modni hiši pripravljamo malo morje raziskovalnih in ustvarjalnih otokov, kjer predstavljamo avtorske delavnice, ki izhajajo iz bazena delavnic partnerske mreže konS v sodelovanju z zunanjimi partnerji.

Več

Odprtje novega Kulturnega inkubatorja

Kulturni inkubator ni le nov prostor, temveč nov model razvijanja produkcijskega, logističnega in festivalskega centra, razvijanje muzejsko-arhivske zgodbe ter omogočanje delovanje ekosistema, ki vključuje izobraževanje, raziskovanje in produkcijo, poleg tega odpira projektno in programsko sodelovanje javnih, nevladnih, privatnih, izobraževalnih, umetniških in gospodarskih subjektov.

Več

Dvodnevni festival kodiranja v živo Algopolis

Partnerska organizacija Ljudmila ob 10. obletnici gibanja algorave ponosno predstavlja vrhunec večletnih prizadevanj k popularizaciji kodiranja v živo: Algopolis bo v Ljubljani zbral mednarodno skupnost najbolj aktivnih in prodornih koderk, hekerjev in raziskovalk, ki vas bodo popeljali v ozadje svojega ustvarjalnega procesa. 

Več

Poletni tabor za otroke: Zvočna raziskovanja

Poletni tabor je koncentrat delavnic, na katerih bodo udeleženci, s pomočjo izkušenih mentorjev in umetnikov, izdelali različne zvočne naprave, se seznanili z njihovim  delovanjem in umetniško rabo ter z njimi raziskali pestro področje sodobnih zvočnih  umetnosti.

Več

(re)programiranje – Strategije za samoregeneracijo v slovenskem jeziku

20. aprila 2022 izide zbirka transkriptov osmih intervjujev s svetovnimi misleci, ki jih je v okviru festivala pogovorov (re)programiranje – Strategije za samoregeneracijo leta 2021 izvedla novinarka Marta Peirano. Zagotovite si 230 strani (brezplačnega) kvalitetnega branja v prednaročilu.

Več

Kulturni bazar 2022

Štirinajsti Kulturni bazar pripravljajo Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za okolje in prostor ter CMEPIUS-om pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Izvršni producent prireditve, ki se bo zgodila 31. marca, je Cankarjev dom v Ljubljani.

Več

Zbirka transkriptov (re)programiranje izšla v angleškem jeziku, kmalu tudi v slovenščini

Osem intervjujev s svetovnimi misleci, ki jih je v okviru festivala pogovorov (re)programiranje – Strategije za samoregeneracijo leta 2021 izvedla novinarka Marta Peirano v produkciji Aksiome pod okriljem platforme konS, zbranih v eno knjigo.

Več

Nov projekt: Carbolytics

Partnerska oranizacija Aksioma predstavlja nov umetniški projekt Joane Moll, nastal pod okriljem platforme konS: Carbolytics, ki bo na ogled od 16. februarja do 11. marca v projektnem prostoru Aksiome v Ljubljani. Projekt ozavešča in kliče k ukrepanju glede okoljskega vpliva vseprisotnega nadzora znotraj ekosistema oglaševalske tehnologije, hkrati pa nudi nove perspektive za obravnavanje družbenih in okoljskih stroškov netransparentnih praks zbiranja podatkov.

Več

Usposabljanja za bodoče mentorje

Biotehnologija, senzorika, obnovljivi viri energije, programiranje, robotika, procesiranje zvoka, arduino, DIY, vezja, topografija, mikrokontolerji! Tudi letos bomo v naših organizacijah izvedli usposabljanje za mentorje delavnic, s katerimi mešamo štrene v polju interaktivnega ustvarjanja in kreativnega učenja.

Več

konS modul ≡ Velenje

Raba tehnologije skozi sodelovanje umetnosti in znanosti ponuja nove možnosti in priložnosti: mreža konS je dejavna od druge polovice 2019. leta in naš namen je mapirati, raziskati in predstaviti, predvsem pa približati to križišče omenjenih - različnih, včasih tudi nasprotujočih si - silnic: znanosti, umetnosti in tehnologije. V mesecu februarju v Velenju pripravljamo edinstveno fuzijo umetniških projektov, predavanj, okroglih miz in elektro-glasbenih dogodkov.

Več

(re)programiranje: Strategije za samoregeneracijo

Za nami je interdisciplinarna sezona bližnjih srečanj z raziskovalci, vizionarji in misleci, ki je v sodelovanju Aksiome, Kina Šiška in platforme konS enkrat mesečno potekala od februarja 2021. Serija pogovorov, ki jo je kurirala novinarka Marta Peirano, je vključevala 8 gostov medsektorskih profesij ter 24 posebnih gostov.

Več