Skoči na vsebino

Nova umetniški projekti

Nova Dogodki

(re)programiranje: Soodvisnost / Postčloveška politika

10. maja 2021 ob 19:00

Serija spletnih predavanj (re)programiranje

Prestavimo se v prihodnost: vizija je tista, ki prevlada: ne le da preživimo, pač pa tudi uspevamo, ko se prilagajmo in s tem izboljšamo.

Več

#drugiVJponedeljek @ Inkubator: Kriptoevangelist

10. maja 2021 ob 20:00

Video dialog v izložbah Kulturnega inkubatorja na Koroški ulici 18, Maribor

#drugiVJponedeljek bo predstavil mariborskega umetnika pod psevdonimom Kriptoevangelist s performansom Kriptovalute.

Več

Tilen Sepič: Kozmični dež

24. maja - 19. junija 2021

Svetlobno zvočna instalacija v okviru festivala Svetlobna gverila v Mali galeriji Banke Slovenija

V okviru Svetlobne gverile se predstavlja Sepičev projekt; bliski svetlobe in gibanje elektromagnetov, ki generirajo zvok, so-odvisno od zajetih signalov iz mionskih detektorjev.

Več

Nova Projekti

konS ≡ MODUL

V sodelovanju s 26. Festivalom računalniških umetnosti (MFRU) smo v mesecu oktobru 2020 oblikovali konS modul, s katerim smo (p)odprli aktualne teme in predstavili umetniška dela, nastala kot odziv na naše vabilo za prijavo projektov v januarju 2020.

Več

Plantportation / Q-modul

Večplastno vstopanje v dimenzijo kvantne prepletenosti in s tem v možne teoretične posledice in interakcije, med katere spada tudi kvantna teleportacija. Ideja je iz znanstvene plati predstavljena z različnimi teorijami, ki nam nikoli ne podajo jasne predstave o kvantni dimenziji.

Več

Nova Diskurz

(re)programiranje: Strategije za samoregeneracijo

Aksiomina serija (re)programiranje se bo osredinila na rešitve in iskanje orodij, besed in vizij na različnih področjih – od energije in infrastrukture do gradnje skupnosti in umetne inteligence.   

Več

O vključevanju umetnosti v procese inovacij

Okrogla miza o izzivih, ki stojijo pred umetniki kot posamezniki in kakšni pred umetnostnimi organizacijami, ki se vključujejo v realni sektor izven umetnostnega polja.

Več

Nova

NovaV tematskih laboratorijih spodbujamo in omogočamo povezave med umetniki, znanstveniki in znanstvenimi inštitucijami. V tem ustvarjalnem okolju nastajajo presežna umetniška dela in ideacije, ki ustvarjajo prostor za originalne, nepričakovane, nenavadne in navdihujoče poglede na sodobnost in morebitno prihodnost.