Skoči na vsebino
Park Delavnice

Avantura v kreativna orodja – 2. del

9. septembra - 4. oktobra 2021


Zaključni del umetniške rezidence z Václavom Pelouškom v osmo/zi

V sklopu dvomesečne umetniške rezidence na osmo/zi bo umetnik in razvijalec modularnih sintetizatorjev zvoka Václav Peloušek, v tesnem sodelovanju z lokalno skupnostjo, vodil razvoj novega kreativnega orodja. Cilj rezidence je aktivno vključiti skupino udeležencev v celosten proces izdelave uporabnega umetniškega produkta – od zamisli do končnega izdelka, ki skupnosti lahko služil tudi kot potencialni vira dohodka.

Udeleženci so v prvi fazi (maj/junij) v sklopu intenzivnega skupnostnega razvojnega procesa zasnovali idejo in iz nje razvili multi-senzorični sintetizator zvoka, ki so ga poimenovali OctoSens. Naprava s štirimi analognimi vhodi, dvema digitalnima in dvema vgrajenima senzorjema za dotik, omogoča 8 načinov spreminjanja poljubnih parametrov zvoka hkrati. Vgrajen mikrofon, dva taktilna senzorja in digitalni sintetizator zvoka na mikrokontrolerju omogočajo, da lahko OctoSens uporabimo samostojno brez dodatnih senzorjev in drugih zvočil, potrebujemo zgolj zvočnik na katerega ga priključimo.

V vmesni fazi, ki je potekala v sklopu PIFcampa, so udeleženci testirali prvi prototip, sedaj pa sledi še sklepni del rezidence, ki sestoji iz testiranja in prototipiranja naprave, pisanja Arduino knjižnice, dokumentacije & izdelave tutoriala, izdelave DIY kita, zasnove delavniškega formata in končne predstavitve izdelka.

Kaj je OctoSens?

Potek rezidence
1. del | maj / junij 2021

Zasnova ideje, oblikovanje vmesnikov, izdelava prototipov, risanje shem, izdelava in naročanje tiskanih vezij, pisanje Arduino knjižnice

½ del | po potrebi avgusta in v sklopu PIFcampa 2021

Testiranje prototipov

2. del | september 2021

Testiranje končnih prototipov, razvoj kreativne aplikacije, izdelava DIY kitov, dokumentacija, zasnova in izvedba delavnice ter predstavitev izdelka, zaključni nastop

Želiš sodelovati?

S projektom nadaljujemo v četrtek, 9. septembra ob 17.00, v osmo/zi.

Za sodelovanje ne potrebuješ nobenega predznanja, le željo po aktivnem sodelovanju, učenju in deljenju znanja!

Prijavi se preko obrazca ali piši na delavnice@projekt-atol.si.

Več informacij: delavnice@projekt-atol.si

Sledi projektu na Discord kanalu