Skoči na vsebino
Park Delavnice

BridA: Biometrični portreti

21. marca 2022 ob 17:00


Delavnica za otroke in mlade (10+) v Knjižnici Mirana Jarca, Novo mesto

Mlade od desetega leta starosti naprej vabimo, da se nam pridružijo na delavnici z naslovom Biometrični portreti, ki bo pod mentorstvom umetniškega kolektiva BridA potekala v ponedeljek, 28. februarja med 17. in 19. uro v Knjižnici Mirana Jarca (učilnica BeRi).
Izmerjena resničnost je s tehnološkim napredkom postala ogledalo naše družbe. Umetniška delavnica se na kritičen in kreativen način dotakne problematike zajemanja zasebnih podatkov z uporabo različnih merilnih naprav in senzorjev, ki so implementirani v pametnih telefonih, urah, avtomobilih, hladilnikih ipd. Te naprave merijo in zbirajo naše osebne informacije kot so prstni odtisi, očesne zenice, srčni utrip, kje se nahajamo, starost, spol, navade in še in še. Z vsemi zbranimi podatki lahko o osebi izvemo veliko ter iz njih sestavimo natančen osebni profil. Ko analiziramo zbrane informacije ugotovimo, da gre za zbiranje podatkov, te podatke pa lahko preko različnih algoritmov in programskih aplikacij pretvorimo v likovne informacije kot so barve, in likovne kompozicije.
Skupaj bomo poiskali kje so v meritvah skriti kreativni in umetniški potenciali in kako jih razumemo ter kako jih lahko uporabimo za slikanje. Preko razmišljanja in analize zajetih informacij bomo skupaj poiskali kakšna naj bi bila naša sodobna biometrična podoba.
Prijava
Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@lokalpatriot.si. Delavnica je brezplačna. Delavnica bo izvedena v skladu s z veljavnimi ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ.