Skoči na vsebino
Park Delavnice

BridA: Likovni tokokrog

31. januarja 2022 ob 17:00


Delavnica za otroke in mlade med 9. in 15. letom starosti v Knjižnici Mirana Jarca, Novo mesto

Mlade od desetega leta starosti naprej vabimo, da se nam pridružijo na delavnici z naslovom Likovni tokokrog, ki bo pod mentorstvom umetniškega kolektiva BridA potekala v ponedeljek, 31. januarja med 17. in 19. uro v Knjižnici Mirana Jarca (učilnica BeRi).

Delavnica temelji na iskanju analogij med tehnološkim razvojem in likovno vsebino. Gre za razumevanje resničnosti v odnosu med funkcijo in njenim vsebinskim pomenom. Na delavnici bomo izdelovali čisto prava in funkcionalna tiskana vezja, takšna, kot jih imamo pri matičnih ploščah vseh elektronskih naprav, z razliko, da bodo te matične plošče postale kreativne stvaritve z umetniško vsebino, hkrati pa ohranile njihovo osnovno funkcijo prevodnosti energije.

Sodelujoči bodo spoznali kako lahko risba ali likovno delo hkrati zaživi kot energijski tokokrog. Delavnica omogoča, da združimo sicer nasprotne pole vrednosti kot so funkcionalnost in umetniško sporočilo, z namenom iskanja kreativnih potencialov znotraj interdisciplinarnih umetniških praks.

Prijave

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@lokalpatriot.si.
Delavnica je brezplačna.

Ostanimo zdravi

Preverjanje pogoja PCT je obvezno za vse starejše od 12 let, ob tem je obvezen veljavni osebni dokument. Maska je obvezna v zaprtih javnih prostorih, dovoljena je samo kirurška maska ali maska tipa FFP2. Maska ni obvezna za

  • otroke do dopolnjenega 6. leta starosti,
  • govornike v zaprtih javnih prostorih, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj 3 metre,
  • osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena,

Ob vstopu v zaprt javni kraj oziroma prostor je še zmeraj obvezno razkuževanje rok.