Skoči na vsebino
Park Delavnice

BridA: Micro:bit

3. junija 2021 ob 16:00


Delavnica za otroke 9+ v Kulturnem inkubatorju, Maribor

V maju in juniju v Inkubatorju gostuje ekipa pravih tehnoloških odštekancev, ki svoje delavnice razvijajo z mislijo na interaktivnost in z namenom, da intermedijo na čim preprostejši in zabaven način približajo otrokom! V treh delavnicah bomo dodobra spoznali njihov pogled na tehnologijo in z zabavnimi aktivnostmi sestavljali, slikali, programirali in se igrali.

Kontroliranje luči in zvokov na daljavo? Na delavnici Micro:bit se bomo posvetili programiranju in konkretni uporabi naprav, ki bodo preko programskega vmesnika kontrolirale svetlobo in zvoke!

Intermedijska delavnica z naslovom “Micro:bit – kreativne mreže” bo sodelujočim omogočila podrobnejše razumevanje sodobne tehnologije ter njeno upravljanje oziroma manipulacijo, ki je danes preko hitrega razvoja računalnikov in pametnih telefonov postala dostopna vsem. Večina se nas ne zaveda potencialov tehnologij, ki nas obdajajo, te nam omogočajo, da se lahko v vsakem trenutku povežemo v mreže z drugimi podobnimi napravami, ki beležijo vrednosti in podatke iz naše neposredne ali oddaljene okolice.

Prijave

Delavnica je namenjena otrokom med 9. in 14. letom in je brezplačna. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. Število udeležencev je omejeno na 7, zato je potrebna prijava na naslednji povezavi: https://www.1ka.si/a/332766 .V primeru, da bo število prijavljenih preseglo 7, vas o tem ter o morebitnem novem datumu izvedbe delavnice tudi obvestili.

Delavnice se izvajajo ob upoštevanju odlokov o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom sars-cov-2.