Skoči na vsebino
Park Delavnice

Clusterduck: Memes as Hyperstitional Technology*

21. maja 2021 ob 10:30


Spletna delavnica za odrasle v produkciji Aksiome

Delavnica je namenjena: akademski sferi, strokovnjakom s področja politologije, sociologije in antropologije, ljubiteljem spleta, ljubiteljem tehnologije, posameznim raziskovalcem na političnem in družbenem področju, navdušencem nad Enoto za raziskovanje kibernetske kulture (CCRU) in okultistom ter levim akceleracionistom.

༼ つ ◕◕ ༽つ༼ つ ◕◕ ༽つ༼ つ ◕_◕ ༽つ

Vsi smo z lastnega gledišča izkusili grde posledice tega, kar lahko prinese propaganda v memih in družbenih medijih. Od nenehne spletne propagande medijskega aparata neonacistov in belih supremacistov (t.i. alternativne desnice), ki mu je Donald Trump večkrat izkazal podporo, in njegovega slavnega čivka ob začetku volilne kampanje leta 2015, ki ga je prikazal v preobleki žabca Pepeja, do eksplicitnih izjav podpore belemu supremacizmu in uničujočih posledic, ki jih je kult Qanon imel za razkol med prijatelji in družinskimi člani in ki so najbolj nepričakovane uporabnike interneta (od vaše učiteljice joge do zaskrbljene mame in psihedeličnega šamana) pripeljale na rob teorij zarot.

Kaj se lahko naučimo iz te zmešnjave? Lahko mem spremeni realnost, v kateri živimo? Kateri so bili najbolj vplivni ali mogoče celo čarobni memi v zgodovini spleta? Lahko te medijske strategije subvertiramo s stališča običajnih ljudi?

Delavnica v okviru Taktike & praksa #11: MemesteticA  https://aksioma.org/sl/memestetica

Prijave

https://forms.gle/1SWzhv6V5u6HY3iR9

Rok za prijavo: nedelja, 16. maj 2021. Sprejeli bomo 15 udeležencev.  Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Kaj potrebuješ: računalnik, dobro internetno povezavo, Zoom in Telegram aplikacijo.

 

*Clusterduck: Memi kot hipersticijska tehnologija