Skoči na vsebino
Park Delavnice

Digitalno središče Slovenija – Spoznajmo tehnologijo in poklice prihodnosti

15. septembra 2021 ob 09:00


Interaktivne delavnice v sodelovanju z DIHS v BTC CIty Ljubljana

Digitalno središče Slovenije je ob predsedovanju Slovenije Svetu Evropske unije za učence in dijake pripravilo edinstvene mesečne dogodke Spoznajmo tehnologijo in poklice prihodnosti v BTC CITY – in na prvem v nizu je prisotna tudi platforma konS. Predstavljamo delavnice, razvite znotraj platforme in naše videnje poklicev prihodnosti.

Na posameznem dogodku učenci, dijaki in učitelji spoznajo tehnologije in kompetence za poklice prihodnosti v obliki kratkih interaktivnih delavnic, kjer lahko sami preizkusijo in se spoznajo s sodobno tehnologijo na različnih področjih. Dogodek se bo zaključil z moderirano interaktivno predstavitvijo poklicev navdihujočih sogovornikov in strokovnjakov na področju digitalizacije. Na voljo bodo tudi vsebine slovenskega kvIZUMa (digitalno) in aplikacija KAMbi.

V obdobju od septembra do decembra 2021 bodo organizirani še trije dogodki, na tematike:

  • oktober: 5G in kibernetska varnost,
  • november: Digitalna preobrazba,
  • december: Robotika in Industrija 4.0.

Vsebine dogodkov se bodo v nadaljevanju prilagajale mesečnim tematikam Digitalnega središča Slovenije. Interaktivne delavnice pa poleg konSa izvajajo tudi Inštitut Asef za izobraževanje in raziskovanje, Ljudska univerza Velenje – Vzorčno mesto in Univerza v Ljubljani – Fakulteta za računalništvo in informatiko.