Skoči na vsebino
Park Delavnice

Gregor Krpič: DIY Chime

13. oktobra 2021 ob 17:00


Delavnica za dijake, študente, odrasle v Kulturnem inkubatorju, MKC Maribor

​​Kreativna delavnica DIY Chime je namenjena izdelavi samostojnega elektronskega zvočila, ki je preoblikovana kopija zvočila Synchime. Synchime je bil izdelan v 80-ih letih prejšnjega stoletja z namenom pridobitve elektronskega perkusivnega zvoka. Synchime z analognim vezjem generira “kovinski” zvok podoben zvoku činel, zvonov, gongov, itd. Lahko se ga nastavi tudi tako, da je zvok podoben bolj membranofonim inštrumentom ali sintetizatorjem.

Delavnica udeležencem omogoča opolnomočenje z znanji in veščinami za samostojno izdelavo poljubne elektronske naprave in za njen morebitni nadaljnji razvoj. S takim opolnomočenjem udeležencu tudi približa koncept DIY metode, ki je način delovanja za odmik od potrošniško naravnane družbe, hkrati pa ustvarja sposobnost ustvarjalnega razmišljanja, kar je pogoj za vsako podjetniško idejo.

S pridobitvijo izdelanega elektronskega inštrumenta delavnica udeležencu obogati tudi njegov glasbeni aranžma s čimer mu odpira nove možnosti v glasbenem oz. umetniškem ustvarjanju.

Prijave

Delavnica je namenjena namenjene dijakom, študentom in starejšim ter so brezplačne. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. Zaradi omejenega števila mest je obvezna predhodna prijava na: https://www.1ka.si/a/352322

Za obisk delavnice je potrebno izpolnjevati pogoj PCT, za vse osebe od 15. leta dalje.
Delavnica bo izvedena v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ.