Skoči na vsebino
Park Delavnice

DIYstorzor

10. novembra 2021 ob 17:00


Delavnica za mlade in odrasle v Kulturnem inkubatorju, Maribor

Si navdušenec/navdušenka nad glasbo in želiš pogledati v drobovje nastanka glasbenega efekta? Diztorzor je sicer najbolj poznan po tem, da iz brenkal ustvari rjoveče rife, v zadnjih letih pa vse pogosteje po njem segajo tudi navdušenci nad sintetizatorji, saj blagodejno vpila na bogatost zvoka.

Na delavnici bomo izdelali distorzor, ki s preoblikovanjem/popačenjem vhodnega avdiosignala izhodnemu dodaja višje harmonske komponente. Originalni zvok tako obogati, ga obarva in naredi bolj grobega – hreščečega. Izmed številnih različic bomo na delavnici izdelali distorzor z diodami za mehko in/ali grobo striženje. Napravo poleg vhodno-izhodnih konektorjev krasi gumb za kontroliranje jakosti distorzije in gumb za upravljanje nizkoprepustnega filtra, dodanega na izhodu.

Udeleženci in udeleženke bodo po koncu delavnice imeli možnost preizkusiti napravo v kombinaciji različnih zvočil in efektov, izdelano distorzor pa ostane njihova last in ga lahko vključijo v svoja nadaljna zvočna raziskovanja.

Prijave

www.1ka.si/a/355473

Ostanimo zdravi

Preverjanje pogoja PCT je obvezno za vse starejše od 12 let, ob tem je obvezen veljavni osebni dokument. Maska je obvezna v zaprtih javnih prostorih, dovoljena je samo kirurška maska ali maska tipa FFP2. Maska ni obvezna za

    • otroke do dopolnjenega 6. leta starosti,
    • govornike v zaprtih javnih prostorih, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj 3 metre,
    • osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena,

Ob vstopu v zaprt javni kraj oziroma prostor je še zmeraj obvezno razkuževanje rok.