Skoči na vsebino
Nova Dogodki

#drugiVJponedeljek @ Inkubator: Monika Pocrnjić

12. aprila 2021 ob 20:00


Video dialog v izložbah Kulturnega inkubatorja na Koroški ulici 18, Maribor

MKC Maribor v sodelovanju s platformo za sodobno raziskovalno umetnost konS, Mednarodnim festivalom računalniške umetnosti – MFRU, Kreativnim inštitutom Maribor in Ustanovo Fundacija Sonda vsak drugi ponedeljek v mesecu vabimo na video dialog notranjega prostora z zunanjim, ki ga bo možno spremljati v izložbah Kulturnega inkubatorja na Koroški ulici 18.

Na tokratni #drugiVJponedeljek se bo z instalacijo “Riši s faco” predstavila intermedijska umetnica Monika Pocrnjić.

 

O instalaciji

»Riši s faco« je interaktivna instalacija namenjena skupnostnem ustvarjanju svetlobne kompozicije v izložbi, ter vabi k igrivem raziskovanju in eksperimentiranju z digitalno risbo.

Instalacija je sestavljena iz web-kamere, računalnika in projektorja. Zajema sliko v realnem času, s pomočjo odprtokodnega programa Processing zaznava obraze in jih spremeni v »čopiče« za generiranje likovnih elementov in risanje vzorcev na projekcijo v izložbi.

 

O avtorici

Monika Pocrnjić je diplomirana likovna pedagoginja / intermedijska umetnica. Rada riše, izdeluje elektronska vezja in ustvarja interaktivne instalacije. Je tudi članica skupnosti Spajkalčki, ki v Inkubatorju razvija zanimive delavnice za intermedijske pustolovce.

Več o avtorici: https://github.com/monitronica