Skoči na vsebino
Park Delavnice

Glasba je povsod in vse je glasba

30. avgusta 2023 ob 16:00


delavnica v Multimedijskem centru Kunigunda, Velenje

Na delavnici ustvarjanja glasbe z (ne)vsakdanjimi predmeti bomo različne zvoke prikrojili za glasbeno kompozicijo. Z raznolikimi predmeti, ki jih bomo poiskali v prostoru oziroma okolici, lahko pa jih prinesete tudi sami, bomo oblikovali zvočne elemente. Uporabili bomo različne materiale, ki ustvarjajo zanimive zvoke. Izbrali bomo hitrost, pripravili mikrofon in začeli snemati. Opazovali bomo, kako nastane zvok, kako potuje, kako ga zajamemo in kako ga narišejo računalniški programi. 

Posneti zvok bo z dodanimi efekti dobil želeno končno podobo, ki jo bomo posneli v zanko in dobili stalno ritmično formo, na kateri bomo gradili naprej. Dotaknili se bomo tudi raznih možnosti semplanja, loopanja ter snemanja in postavljanja zajetih zvokov v smiselno glasbeno celoto. S temi tehnikami bomo skupaj ustvarili skladbo ali delček skladbe, ki jo boste po delavnici lahko nadgrajevali.

Delavnica bo potekala v sklopu programa 26. Festivala mladih kultur Kunigunda, ki ga na različnih urbanih lokacijah v Velenju prireja konzorcijski partner konS – Platforme za sodobno raziskovalno umetnost Mladinski center Velenje.

Delavnica je brezplačna, zaradi omejenega števila mest pa so obvezne prijave na: prijave@mc-velenje.si

Produkcija: MKC Maribor pod okriljem konS – Platforme za sodobno raziskovalno umetnost

___

Projekt konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.