Skoči na vsebino
Park Delavnice

Jaka Berger: Ustvarjanje glasbe z zvoki okolja

7. decembra 2021 ob 16:00


Delavnica za mlade in odrasle v regionalnem multimedijskem centru Kunigunda, Velenje

Mlade in odrasle od štirinajstega leta starosti dalje vabimo, da se nam pridružijo na premierni izvedbi delavnice z naslovom Ustvarjanje glasbe z zvoki okolja v izvedbi glasbenika in vsestranskega umetnika Jake Bergerja.

Pri ustvarjanju glasbe prevladuje prepričanje, da je zanj potrebne veliko tehnične opreme in sredstev, kar pa ne drži nujno – glasbo lahko ustvarjamo tudi na druge zelo kreativne načine. Z razširjeno uporabo pametnih telefonov so se uporabniki hitro naučili izražanja skozi fotografijo, na podoben način pa je dandanes možno tudi ustvarjanje glasbe. Cilj delavnice je mladim prikazati kako z minimalnimi sredstvi in vsem dostopno tehnologijo ustvariti lastno (pop) skladbo, obenem pa bomo med mladimi poskusili spodbuditi ustvarjanje ter inovativnost na sebi lastni način, brez ogromnih količin denarja za tehnično opremo, studie in ostale konvencionalne elemente glasbene industrije.

Prijave

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na prijave@mc-velenje.si.

Jaka Berger

Jaka Berger je eden najdejavnejših, najbolj ustvarjalnih in raznolikih bobnarjev, tolkalcev, skladateljev in improvizatorjev slovenske glasbene krajine v zadnjih petnajstih letih. V zadnjih letih izvaja tolkalske in glasbeno improvizacijske delavnice ter redno inštruira tolkala. Svoje znanje in izkušnje redno dopolnjuje z različnimi glasbeniki in improvizatorji s celega sveta ter razširja koncept delavnic v široko kolektivno ustvarjanje na podlagi improvizacije in komunikacije. S tem glasbo umešča v naš vsakdan in preko nje uči in spodbuja odnose, ki temeljijo na poslušanju, odzivanju, sobivanju ter sodelovanju.

Ostanimo zdravi

Preverjanje pogoja PCT je obvezno za vse starejše od 12 let, ob tem je obvezen veljavni osebni dokument. Maska je obvezna v zaprtih javnih prostorih, dovoljena je samo kirurška maska ali maska tipa FFP2. Maska ni obvezna za
– otroke do dopolnjenega 6. leta starosti,
– govornike v zaprtih javnih prostorih, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj 3 metre,
– osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena,
Ob vstopu v zaprt javni kraj oziroma prostor je še zmeraj obvezno razkuževanje rok.