Skoči na vsebino
Nova Dogodki

Jazz ‘ma mlade na gradu Bogenšperk

6. avgusta 2021 ob 19:00


Grad Bogenšperk, Šmartno pri Litiji

Festival Jazz ‘ma mlade je festival, na katerem se srečujejo ljubitelji jazz glasbe, različnih zvrsti umetnosti, vina in kulinarike iz vse Slovenije. Ekipa mladih ustvarjalk in ustvarjalcev iz Maribora ga organizira od leta 2016. Festival domuje na Židovskem trgu, pomembni kulturni dediščini mesta Maribor, ki z močjo mladinske ustvarjalnosti zasije v popolnoma drugačni, čarobni podobi. Ker so mladi polni novih idej in željni izzivov, se letos festivalska karavana odpravlja na svoje prvo poletno gostovanje, na še en biser slovenske kulturne dediščine – grad Bogenšperk.
Na gradu s koncerti glasbenih zasedb Hauptman in birds of unknown, razstavami vizualnih umetnikov, umetniško video projekcijo na grad, ulično hrano in široko paleto vrhunskih štajerskih vin napovedujemo popolno doživetje za ušesa, oči, nos, brbončice in seveda – dušo!
Program
// ODER ZA GRADOM
20.00: Koncert birds of unknown
21.15: Koncert Hauptman
22.30: LACHA jam session
// SPREMLJEVALNI PROGRAM
19.00: Otvoritev razstave Jernej Žumer: Kolesnice za Valvasorja, grajski atrij
19.30: Otvoritev razstave Maj Meden: Partikltura, grajski atrij
22.30: Umetniška video projekcija Vita Kolar: Visual Melt, severovzhodna stena gradu; preddogodek 27. Mednarodnega festivala računalniške umetnosti in konS modula v Mariboru.
Več o dogodku in nakup vstopnic