Skoči na vsebino
Park Delavnice

Kakšen vonj ima prihodnost?

30. maja 2023 ob 16:00


delavnica za otroke in mladino v MMC Kunigunda (Trg mladosti 7, Velenje)

Voh je zelo močan psihološki sprožilec spominov in določenih subjektivnih občutkov. Vonj po cimetu nas spomni na božične praznike in okusno hrano. Na nek način nam prikliče preteklost. Nas pa zanima, ali nam lahko prikliče tudi prihodnost.

Izkušnje vohanja je težko opisati ljudem, ki imajo težave z vohom, saj je ta čut edinstvena izkušnja. Včasih jo jemljemo za samoumevno, drugič pa je sploh ne opazimo. Pri ljudeh namreč prevladuje čut, ki ga imenujemo vid. Dominantnost vizualnega je povzročila, da vonjave težko opišemo. Na izkustveni delavnici raziščemo okoliški teren in poiščemo material, za katerega menimo, da bo oddajal vonj – takšen, ki bo ostal z(a) nami vsaj še stoletje. Po postopku izbora materialov se lotimo destiliranja, s katerim pridobimo esenco. Več vonjev namešamo v vonj prihodnosti. Materiale za destilacijo vonja lahko prinesete s seboj.

Delavnica je primerna za otroke (9+ let) in mladino.
❗️ Delavnica je brezplačna, število udeležencev pa je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na 👉 prijave@mc-velenje.si

Produkcija: konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost
___
Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.
Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.
Projekt konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.