Skoči na vsebino

konS ≡ Dialogi

23. marca 2023 ob 18:00


pogovor z umetniki v Cukrarni, Ljubljana

Platforma konS v sklopu programa konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema prireja serijo okroglih miz in pogovorov. V diskurzivnem programu bomo z različnimi deležniki razpravljali o izzivih spreminjanja tradicionalnih produkcijskih mehanizmov, vključevanja posameznikov in skupnosti v oblikovanje potrebnih sprememb in kulturi sodelovanja med gospodarskim in kreativnim sektorjem. Predstavili bomo Laboratorij za izzive. Umetniki pa bodo razkrivali procese raziskovanj, prototipiranja in nastajanja instalacij.

konS ≡ Dialogi ponujajo predstavitve umetniških projektov, ki so zasnovane kot pogovori med ustvarjalkami_ci in producentkami_ti. Poleg vsebinske predstavitve posameznih umetniških del bo pogovor tekel tudi o procesih raziskovanj, prototipiranja in nastajanja instalacij, za katere je bilo potrebno angažirati številne raziskovalce, inženirje in inštitucije znanja. V pogovorih se bomo posvetili tudi potencialom novo nastalih laboratorijev za umetniško raziskovanje in ustvarjanje, ki jih v okviru konS projekta vzpostavljamo.

Pogovarjali se bodo Dorotea Dolinšek in Sandra Sajovic, Sanela Jahić in Janez Fakin Janša, OctoSens skupnost in Uroš Veber, Nejc Trampuž in Adrijan Praznik, Staš Vrenko in Maja Burja, Zoran Srdić Janežič in Sandra Sajovic, Stefan Doepner in Miha Horvat.