Skoči na vsebino
Park Delavnice

konS ≡ DigiVrt

13. julija 2023 ob 10:00


delavnica v Tehnoparku Celje (Gubčeva ulica 1, Celje)

Potrebuješ pomoč pri oskrbovanju tvojih rastlin s pravšnjimi količinami vode? Z mehatronskim zalivalnikom DigiVrt se tvoj mini vrt ne bo niti izsušil niti utopil.

Ob ustvarjanju mehatronskega zalivalnika DigiVrt razmišljamo o možnostih, ki jih ponujata mehanika in elektronika pri negovanju rastlin. S pomočjo orodja za 3D modeliranje načrtujemo samovzdržne ekosisteme, ki omogočajo majhne vrtove v mestnih stanovanjih.

Najprej spoznamo mehatroniko – sestavimo ogrodje za vlagomer in plastenko vode ter povežemo električne komponente tako, da ne pridejo v stik z vodo. Sledi programerski del in spoznavanje s kodo – na podlagi bioloških ved o različnih rastlinah in njihovih potrebah za uspešno rast sprogramiramo mikrokontroler Arduino tako, da odda signal za zalivanje takrat, ko rastlina potrebuje vodo. Na koncu delavnice ogrodje z vso potrebno mehatroniko posadimo k rastlini. Nato skrbimo le še za zalogo vode v plastenki, za vse ostalo pa poskrbi DigiVrt.

Delavnica je brezplačna in primerna za otroke (9+) in odrasle.

PRIJAVE zbiramo na povezavi https://tehnopark.si/Aktualne-delavnice/delavnice-kons/

Delavnica bo potekala v dveh terminih:

✅ v četrtek, 13. 7. 2023, 10.00–13.00
✅ v soboto, 19. 8. 2023, 10.00–13.00
___
Projekt konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.