Skoči na vsebino
Park Delavnice

konS ≡ DIY Mikroskop

20. julija 2023 ob 10:00


delavnica v Tehnoparku Celje (Gubčeva ulica 1, Celje)

Te zanima svet mikroorganizmov, ki ga ne moreš opazovati s prostim očesom? Potem potrebuješ mikroskop! Na konS delavnici si ga lahko izdelaš sam_a!

Na delavnici DIY Mikroskop shekamo odrabljene spletne kamere in iz njih naredimo mikroskope, s katerimi odkrivamo svet mikroorganizmov. Mikroskop, izdelam po načeli “naredi sam_a”, lahko uporabiš za odkrivanje prostemu očesu nevidnega sveta. S pomočjo živih organizmov, prelivanja barv in ostalega življenja v petrijevki pa delavnica ponuja tudi preigravanje s fizikalnimi lastnostmi tekočin in raziskovanje kristalov.

Delavnica je brezplačna in primerna za otroke (9+) in odrasle.

PRIJAVE zbiramo na povezavi https://tehnopark.si/Aktualne-delavnice/delavnice-kons/

Delavnica bo potekala v dveh terminih:

✅ v četrtek, 20. 7. 2023, 10.00–13.00
✅ v soboto, 26. 8. 2023, 10.00–13.00Avtor delavnice je Kristijan Tkalec – biotehnolog, ki je zakorakal po poteh neformalnega izobraževanja na preseku znanosti in umetnosti. Ukvarja se tudi z biotehnološkimi deli raziskovalno-umetniških projektov, kjer dobiva inspiracijo za nove delavnice. dobiva inspiracijo za nove delavnice. Rad deli znanje, še posebej pa rad raziskuje.

Produkcija: konS Platforma / Kersnikova, Rampa

___
Projekt konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.