Skoči na vsebino
Park Delavnice

konS ≡ Glasba za lepši dan (Solarzvočnik)

11. septembra 2023 ob 16:00


delavnica za otroke na Pikinem festivalu v Velenju (balkon Rdeče dvorane)

Projekt konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost se izteka, konS vozlišča pa še vedno razvijajo izobraževalne vsebine s področja umetnosti, znanosti in tehnologije za vse generacije. V velenjskem vozlišču je letošnja generacija konS mentorjev in mentoric razvila delavnico Glasba za lepši dan, na kateri bomo izdelali Solarzvočnik.

Na delavnici Glasba za lepši dan bomo na praktičnem primeru prikazali delovanje sončnega panela. Spoznali bomo osnove delovanja sončnih panelov in mikročipa, naučili se bomo spajkanja, najbolj hitri pa bodo spoznali tudi, kako pripraviti SD kartico za pravilno uporabo in delovanje. Izdelali si bomo čisto pravi Solarzvočnik, ki ga boste lahko odnesli domov. Pridružite se nam na delavnici in si priskrbite glasbo za lepši dan.

Brezplačna delavnica je namenjena otrokom od 9. leta dalje.

Število mest na delavnici je omejeno, zato sprejemamo prijave na prijave@mc-velenje.si.

Produkcija: Mladinski center Velenje / Tomaž Brišnik, Alenka Pogačar, Konrad Pogačar
___
Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.