Skoči na vsebino
Park Delavnice

Ida Hiršenfelder: Tipalke za elektromagnetno polje

20. decembra 17:00 - 22. decembra 2022 21:00


delavnica za mladostnike in odrasle, RAMPA Laboratorij, Likozarjeva 1, Ljubljana

Tridnevna delavnica temelji na odprtokodnem prostem vezju Elektrosluch: detektor elektromagnetnih valov* za prevajanje elektromagnetnega (EMF) spektra v zvočni spekter. Naučile se boste sestaviti elektronski pripomoček za terensko snemanje in pridobile znanja iz “naredi sama” elektronike in lotanja. Delavnico bo pospremilo predavanje o značilnostih elektromagnetnih in zvočnih frekvenčnih spektrov, da bi bolje razumele učinek različnih frekvenc na biotsko okolje. Drugi dan delavnice boste svojo novo napravo testirale na terenu in se učile poslušati različne ritme in gostote elektromagnetnega smoga. Tretji dan boste zajete posnetke obdelale v testni verziji programa Reaper za montažo digitalnega zvoka ter jih pripravile kot vzorce (sample) za elektronsko glasbo. Nazadnje boste iz vzorcev zmontirale čisto pravo kratko elektroakustično kompozicijo.
Za udeležbo na delavnici ne potrebujete predhodnega znanja. Detektor je namenjen terenskemu snemanju s snemalkami/diktafoni. Prosimo, prinesite jih s sabo.

Za prijetno delavničarsko izkušnjo udeleženke_ce prosimo, da so na delavnici prijazni. Za piškote bo poskrbljeno.

* Osnovni načrt je razvil Jonáš Gruska pod licenco CC NC-BY-SA za LOM Audio in objavil v Makezine.com.

Mentorica: Ida Hiršenfelder (beepblip)
Ida Hiršenfelder je zvočna umetnica in arhivistka. Nastopa pod slišnoglasnim imenom beepblip. Komponira potopitvene psihogeografske zvočne krajine z uporabo analogne elektronike, naredi-sama modularnih sintetizatorjev zvoka, terenskih posnetkov in računalniške manipulacije. Njena samostojna albuma Noise for Strings, Vol. 1 (2019) in Noise for Strings, Vol. 2 (2020) sta izšla pri založbi Kamizdat.
Splet: https://beepblip.org/.
Zvok: https://beepblip.bandcamp.com/

Produkcija: Zavod Kersnikova in LokalPatriot

Lokacija: RAMPA Laboratorij, Likozarjeva 1 (4. nad), Ljubljana
Termin: 20., 21. in 22. december 2022, od 17.00 do 21.00
Število mest: 12 udeleženk_cev, do zapolnitve mest
Starost: za mladostnike_ce in odrasle
Prijave zbiramo v spletnem obrazcu https://tinyurl.com/tipalkeprijava do 16. decembra 2022.
Dodatne informacije: rea@projekt-atol.si