Skoči na vsebino
Praksa Dogodki

konS ≡ Praksa

30. marca 2023 ob 18:00


okrogla miza v Cukrarni, Ljubljana

Platforma konS v sklopu programa konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema prireja serijo okroglih miz in pogovorov. V diskurzivnem programu bomo z različnimi deležniki razpravljali o izzivih spreminjanja tradicionalnih produkcijskih mehanizmov, vključevanja posameznikov in skupnosti v oblikovanje potrebnih sprememb in kulturi sodelovanja med gospodarskim in kreativnim sektorjem. Predstavili bomo Laboratorij za izzive. Umetniki pa bodo razkrivali procese raziskovanj, prototipiranja in nastajanja instalacij.

konS ≡ Praksa bo predstavila pobudo za nastanek Laboratorija za izzive, ki je nastala kot posledica spontanega sodelovanja z gospodarstvom v obdobju pred projektom konS≡Platforma, saj smo ugotovili, da polje sodobne raziskovalne umetnosti za aktivno vključevanje v inoviranje potrebuje nekakšen dialoški vmesnik, ki bo omogočal ohranjati raven kreativnosti nad preprostim prilagajanjem tržnim zahtevam. Tako smo v okviru projekta vzpostavili metodo, s katero lahko lovimo ravnotežje med potrebami gospodarstva in imperativom nujnih sprememb za bolj trajnosten, vključujoč in etičen jutri.

Gostje okrogle mize bodo: Rodolfo Groenewoud van Vliet (In4Art), Martin Honzik in Veronika Liebl (Ars Electronica Linz), Žiga Lampe (GZS), Špela Petrič (umetnica), Miha Turšič (umetnik, Waag)