Skoči na vsebino
Park Delavnice

konS ≡ Vlagomir

29. avgusta 2023 ob 08:00


delavnica v Mladinskem centru Žalec (Aškerčeva ulica 13, Žalec,)

Potrebuješ pomoč pri oskrbovanju svojih rastlin s pravšnjimi količinami vode? Merilec vlage Vlagomir ti bo sporočal, kdaj je vode preveč, premalo ali ravno prav.

Ob ustvarjanju Vlagomira razmišljamo o možnostih, ki jih ponujata mehanika in elektronika pri negovanju rastlin. S pomočjo mikrokontrolerja, senzorja in ostalih električnih elementov izdelamo celostni merilec, ki meri vlago v zemlji in nas opozarja na kvaliteto pogojev.

Na delavnici izdelamo zanimivo praktično orodje. Kako preverimo, ali deluje? Kako preverimo, ali ima naša rastlina dovolj vlage? Poglej, kakšne barve je RGB LED-sijalka. Če je zelena, je vode dovolj in bo tvoja rastlina dobro uspevala. Če je modra, je vode preveč, zato odlij odvečno vodo. Če sveti rdeča, pa hitro dodaj nekaj vode, da se rastlina ne posuši.

Delavnica je brezplačna in primerna za otroke (8+) in odrasle.

PRIJAVE zbiramo na tej povezavi.

Delavnica bo potekala ✅ v torek, 29. 8. 2023, 8.00–11.00 v dnevnem centru Mladinskega centra Žalec.

___
Projekt konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.