Skoči na vsebino
Nova Dogodki

konS modul ≡ Cadlag in Shekuza

9. decembra 2022 ob 21:00


koncert v Klubu eMCe plac, Šaleška cesta 3

Cadlag je noise/drone projekt članov skupin PureH, Dodecahedragraph, Extreme Smoke 57, TGWFYTD in Earslaughter. Njihovo avdiovizualno izražanje zaznamuje skrbno zvočno plastenje, ki sega od minimalnih ambientalnih prehodov do najbolj ekstremnih zvočnih škrapelj in konglomeratov zvočnega instrumentarija. Njihove zvočne strukture so vizualno dopolnjene s TV statiko in teksturami VHS-a. Cadlag je trenutno (upravičeno) eden najbolj osvežujočih in očarljivih sodobnih projektov (nastalih na slovenskih tleh) v noise in drone sferah zvoka.
Shekuza (Miha Šajina) je producent, DJ, klaviaturist, skladatelj in navdušen zbiralec modulov, ki je svojo pestro glasbeno pot začel s klasičnim klavirjem, nadaljeval pa jo je v zasedbah Intimn Frizurn in Moveknowledgement ter lastnim elektronskim triom Ewok. Z raziskovanjem modularne sinteze in njenih odvodov je ustvaril dva samostojna albuma za ljubljansko eksperimentalno založbo Kamizdat. Od leta 2021 z Domnom Učakarjem (Lifecutter) v projektu Warhorse raziskujeta hladen, industrijski zvok techna, inspiriran s srednjeveškimi mučilnimi napravami.
Italijanski skladatelj, aranžer, producent in kitarist s trdnim slovesom vsestranskega zvočnega kiparja Eraldo Bernocchi pa je zaradi bolezni odpovedal nastop. Slišali ga bomo na marčevskem konS modulu. Sredi 80-ih je soustanovil konceptualni avdio projekt Sigillum-S, ki je prerasel v mednarodno hvaljen kultni nastop. Leta 2008 je soustanovil založbo RareNoise Records, katere cilj je predstaviti široko paleto vrhunske glasbe napredno mislečih in izvirnih umetnikov. Eraldo je znan tudi kot zvočni programer in oblikovalec za Power FX, švedsko znamko sintetizatorjev Elektron in revijo Attack.