Skoči na vsebino
Nova Dogodki

konS modul ≡ Jaz sem Janez Janša

1. decembra 2022 ob 18:00


Dokumentarni film in pogovor v SAŠA Inkubatorju, PC Standard, Šaleška cesta 2A

Projekt Janez Janša so zanetili trije slovenski umetniki, ko so leta 2007 spremenili svoja imena in priimke v ime znanega slovenskega konservativnega politika. Razmišljanje o razmerjih med identiteto in poistovetenjem, mnogoterostjo in množenjem, o imenu kot vmesniku med zasebnim in javnim ter o osebnem imenu kot blagovni znamki se je razvilo v dokumentarni film o imenih in preimenovanjih. 

Ogledu filma Jaz sem Janez Janša bo sledil pogovor z režiserjem in koscenaristom Janezom Janšo in producentko Marcelo Okretič. Sta ustanovitelja Aksiome – Zavoda za sodobne umetnosti, ki se v prizadevanju za kritično razumevanje strukture sodobne družbe in vloge novih tehnologij pri oblikovanju našega dojemanja ukvarja s produkcijo, predstavljanjem in širjenjem umetniških projektov ter razstavnih, diskurzivnih in izobraževalnih programov. Ob 20-letnici Aksiome se bosta ozrla predvsem na doživljanje svojega vstopanja na polje sodobnih raziskovalnih umetnosti in prelomne korake. Kam ju danes vodijo in kaj Aksioma pušča za sabo?

Janez Janša / Slovenija / 2012 / 68 min / slovenščina 

Režija: Janez Janša Scenarij: Janez Janša, Janez Janša Zgodba: Janez Janša, Janez Janša, Janez Janša 

Produkcija: Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana Koprodukcija: RTV Slovenija, Zavod Maska Pridruženi producenti: POPCult, Emotionfilm, ARTREBEL9 / Teleking