Skoči na vsebino
Nova Dogodki

konS modul ≡ MIC: Predstavitev dejavnosti

24. februarja 2022 ob 16:30


Predstavitev v Medpodjetniškem izobraževalnem centru – MIC, Koroška cesta 62a, Velenje 

V Medpodjetniškem izobraževalnem centru MIC bodo predstavili tri večje projekte: 

Talentjourney

Cilj projekta Talentjourney je nadgraditi trenutni sistem robotike do te točke, da lahko zagotovi izobraževanje in projektno delo srednješolcev, visokošolskih delavcev in delavcev v podjetju. Z nadgradnjo sedanjih sistemov in uvajanjem novih tehnologij kot so sodelovalni roboti, računalniški vid, IoT, strojno učenje in drugi, lahko ustvarimo okolje, kjer lahko sodelujejo številni različni ljudje z različnih področij znanja in interesov. 

Laboratorij za 3D tisk 3D tiskanje

Na šolskem centru se s tehnologijo 3d tiskanja ukvarjajo že skoraj desetletje. V tem času so na šoli izdelali veliko število modelov, ki smo jih natisnili na tiskalnikih, ki so plod lastnega razvoja in domače izdelave. Cilj enega večjihrazvojnih projektov Specialist in 3D printing je bil razvoj prosto dostopne spletne platforme za usposabljanje vsebin s področja 3D-tiska, praktične uporabe 3D-tiskalnikov ter vzpostavitev učnega centra za 3D- modeliranje in uporabo 3D-tiskalnikov. 

Sistem Bicy

Avtomatiziran sistem za izposojo koles, ki je v letu 2012 prvič zaživel v Mestni občini Velenje, je bil v celoti razvit na ŠC Velenje – MIC v sodelovanju s slovenskimi podjetji. V skoraj 10 letih od prve vzpostavitve pa so sistem ves čas nadgrajevali in izboljševali, prisoten pa je že v 15 slovenskih občinah. 

Pomembno

Na lokacijo bo v obe smeri organiziran brezplačni avtobusni prevoz in sicer ob 16.00 pred Mladinskim hotelom na Efenkovi 61a  in ob 16.15 pred Vilo Bianco na Starem trgu 3.

Predstavitev bo potekala predvidoma 45 min.