Skoči na vsebino
Nova Dogodki

konS modul ≡ RGB Series: konSferenca

26. novembra 2022 ob 18:00


Live act v Mladinskem kulturnem kluby eMCe plac, Šaleška cesta 3

Tradicionalni glasbeni dogodek RGB Series na konSferenci dopolnjuje izobraževalni program na temo organizacije prireditev in glasbenega založništva.

Na konSferenci bosta gosta okrogle mize ljubljanska DJ-a, promotorja in radijska voditelja. Tilen Ločniškar (Schrauff) velja za enega največjih poznavalcev elektronske scene pri nas. Kot dolgoletni sodelavec kluba K4 je bil idejni vodja karizmatične serije underground techno večerov Elements, ob tem pa je deloval tudi kot A&R glasbene založbe Biomechanics. Glasbeno je trenutno najbolj aktiven kot soustanovitelj vinilne založbe KRI, na kateri s partnerjem Matejem Lavko promovirata predvsem electro žanr. Dolga leta je na Radiu Študent vodil oddajo o techno glasbi X-Machina, katere krmilo je za njim prevzel drugi gost okrogle mize Žiga Petrič (Tritch). Žiga poleg moderiranja radijske oddaje že vrsto let deluje kot DJ in vodja organizacije KNAU ter organizator istoimenske techno serije, ki trenutno velja za eno od najbolj udarnih pri nas. Pogovor bo povezoval soustanovitelj glasbene založbe Cogo, DJ, skladatelj in redni predavatelj na UNITEDPOP akademiji v Ljubljani Antonio Križnič (Tonske). 

Glasbeni del RGB Series konSference bo predstavil najnovejše smernice iz sveta techno podzemlja. V glavnih vlogah bosta Schrauff in Tritch kot predstavnika ljubljanskega techno miljeja. Nastopila bosta tudi dobra znanca domačega občinstva Tonske in MAC-10.