Skoči na vsebino
Nova Dogodki

konS modul ≡ Znanstveno-raziskovalna umetnost, Špela Petrič

6. decembra 2022 ob 18:00


Predavanje v Knjižnici Velenje, Šaleška cesta 21

Na predavanju se bomo sprehodili skozi širšo predstavitev umetniške prakse večkrat nagrajene in mednarodno uveljavljene umetnice Špele Petrič. 

Dr. Špela Petrič je slovenska novomedijska umetnica in znanstvenica, ki deluje v Ljubljani in Amsterdamu. Doktorirala je iz biologije in je trenutno podoktorska raziskovalka umetnostne znanosti na Vrije Universiteit Amsterdam v raziskovalni skupini za biofiziko fotosinteze (VU Artscience laboratory hybrid forms). V svojem delu združuje znanost in performans ter kritično preučuje temelje (bio)tehnoloških družb in meje antropocentrizma, ki vključujejo več vrst. Njeno delo je bilo prikazano na številnih festivalih, razstavah in izobraževalnih dogodkih v institucijah, kot so Center Pompidou, Nam June Pike Museum, ZKM in Ars Electronica. 

Špela Petrič je dobila več nagrad, kot so Beli Aphroid za posebne umetniške dosežke (Slovenija), nagrado za Bioumetnost in oblikovanje (Nizozemska) in Priznanje za odliko na Prix Ars Electronica (Avstrija) ter častno omembo na festivalu Ars Electronica.