Skoči na vsebino
Nova Dogodki

konSekvence ≡ GALERIJA VELENJE

7. marca 18:00 - 25. marca 2023 13:00


razstava v Galeriji Velenje, Titov trg 5

konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost bo v vseslovenskem projektu konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema združila razstave, performanse, delavnice, konferenco, pogovore in pester spremljevalni program, ki bo ves marec potekal v Cukrarni ter na lokacijah partnerjev platforme v Ljubljani, Mariboru, Velenju, Novem mestu in Novi Gorici.

V Velenju se konSekvencam pridružujemo z razstavo sodobne raziskovalne umetnosti v Galeriji Velenje. Med 7. in 25. marcem bomo s predstavitvijo izbranih umetniško-raziskovalnih projektov odprli kritični pogled na presečišče znanosti, tehnologije in družbe. Razstavo konSekvence ≡ Galerija Velenje tvorijo Stefan Doepner, Stelarc in Aphra Tesla, Nejc Trampuž, Dorotea Dolinšek, Saša Spačal in Kaitlin Bryson in drugi. Dopolnjevale jo bodo delavnice za otroke, mladostnike in odrasle, predavanje Saše Spačal in glasbeni performans Eralda Bernocchia.

Razstave: 7.–25. 3. 2023 v Galeriji Velenje

Stefan Doepner in drugi – Sodelovanje za poetične trenutke: raziskovanje gibanja in robotike v umetniški praksi

Nejc Trampuž – Popolnoma drugačna prihodnost

Dorotea Dolinšek – TerraPort

Saša Spačal, Kaitlin Bryson – MikoMitologije: Vzajemne infrastrukture

Saša Spačal, Kaitlin Bryson – MikoMitologije: Radiotrofni fungarij ali kako narediti plašč za Marie Curie

Več o umetniško-raziskovalnih projektih kmalu na konsekvence.si

Spremljevalni program v Galeriji Velenje:

PiksLBroška, delavnica za otroke in mladino / 14. 3. ob 16.00

Eraldo Bernocchi – SIMM, glasbeni performans / 20. 3. ob 18.00

zapeSYNTHnica, delavnica za mladino in odrasle / 21. 3. ob 17.00

Saša Spačal – MikoMitologije, predavanje / 22. 3. ob 17.00

___

Mladinski center Velenje je od leta 2019 partner v projektu konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost, ki si prizadeva vzpostaviti povezave med skupnostmi, institucijami znanja, raziskovalnimi središči in gospodarstvom pri soustvarjanju trajnostne, varnejše in bolj etične prihodnosti v dinamičnem, nenehno spreminjajočem se svetu. S konS ≡ moduli – serijami kulturno-umetniških in izobraževalnih prireditev s področja sodobne raziskovalne umetnosti – občinstvo spodbujamo k spremljanju ustvarjalnega raziskovanja umetne inteligence, robotike, prihodnosti hrane, življenja v vesolju, biotehnologije, bioinženiringa, ekologije in raznih možnih tehnologij ter kritičnega vrednotenja tehnologij, znanosti in napredka v odnosu do družbe in prihodnosti sveta. Iščemo vzporednice med ljudmi, živalmi, rastlinami in drugimi vrstami, tako pa ustvarjamo bolj etično in trajnostno prihodnost, ki bi oblikovala boljšo družbo. konSekvence ≡ Galerija Velenje so že tretji konS ≡ modul v Velenju.

___

Projekt konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.