Skoči na vsebino
Park Delavnice

konSekvence ≡ Laboratorij Svetlobne gverile 2023

21. marca 17:00 - 16. maja 2023


večmedijska delavnica v osmo/zi, Slovenska 54, Ljubljana

konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in mednarodni festival Svetlobna gverila se prepletata v Laboratoriju Svetlobne gverile, ki bo del vseslovenskega modula konSekvence ≡ Fragmetni možnega ekosistema.

Laboratorij Svetlobne gverile, programska stalnica festivala Svetlobna gverila, namenjena izobraževalnim programom in opolnomočenju lokalne umetniške scene, bo v letu 2023 posvečen raziskovanju uporabe laserjev in zvočne sinteze.

Delavnica je namenjena posameznikom in posameznicam, ki jih zanima eksperimentiranje in si želijo izpopolniti svoje znanje na področju sodobnih tehnoloških in programskih orodij. Delavnico vodi priznani intermedijski umetnik Tadej Droljc, ki bo na osmih zaporednih srečanjih – ta bodo potekala vsak torek – udeležence popeljal do realizacije skupinske performativne instalacije, ki bo krstno predstavljena v okviru festivala Svetlobna gverila.

Na delavnici bodo udeleženci spoznali proces razvoja intermedijskega projekta, se naučili 3D-skeniranja, osnov obdelave 3D modelov in njihove uporabe za namene zvočne sinteze, laserskega mapiranja ter kontroliranja laserja z avdio signali, ob tem pa bodo podrobneje spoznali programsko okolje Max. Razvili bodo AV instalacijo, pri kateri se bodo svetlobni reliefi, nastali ob skeniranju okolice z laserskimi linijami, direktno prevajali v zvok, s tem pa okolico preobrazili v inštrument.

KDAJ: večmedijska delavnica bo potekala ob torkih od 21. marca do 16. maja 2023 ob 17.00
KJE: osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana
PRIJAVA: core@mail.ljudmila.org | info: 031 401 556 (Katerina)
Udeležba na delavnici je brezplačna. Število mest je omejeno. Prijave s kratkim življenjepisom in portfolijem sprejemamo do 25. februarja 2023.

Tadej Droljc je interdisciplinarni umetnik, ki deluje na polju elektronske glasbe, računalniško generiranih avdiovizualnih kompozicij in drugih oblik intermedijske umetnosti. Na Centre for Research in New Music na University of Huddersfield (VB) je zaključil doktorski študij na temo avdiovizualne kompozicije. Prejel je več mednarodnih nagrad in priznanj, med drugim Edigma-Semibreve Award, Lumen Prize Student Award, osvojil je tudi naslov Madatac Most Promising Video Artist … Svoja dela je predstavljal po celem svetu, med drugim na festivalih Ars Electronica, Mutek, L.E.V. festival, Marche du Film (Cannes Film Festival), Semibreve, Node, Sonica Glasgow, Brighton Digital festival, Madatac, Inter BEE Tokyo …

Produkcija: Strip Core/Forum Ljubljana, Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost, in osmo/za
Koprodukcija: KID Pina, Zavod projekt Atol

Laboratorij Svetlobne gverile je del projekta konSekvence, s katerim platforma konS predstavlja fragmente možnega ekosistema umetniško-raziskovalnega ustvarjanja na presečišču znanosti, tehnologije in družbe. Razstave, delavnice, konference in pogovori se bodo vrstili med 3. marcem in 2. aprilom 2023 v Cukrarni in na drugih lokacijah partnerjev platforme v Ljubljani, Mariboru, Velenju, Novem mestu in Novi Gorici.