Skoči na vsebino
Nova Dogodki

konSekvnece ≡ Thomas Gorbach & The Vienna Acousmonium

14. marca 19:00 - 15. marca 2023


cikel zvočnih dogodkov v Kinu Šiška, Ljubljana

Konzorcijski partner konS ≡ Platforme za sodobno raziskovalno umetnost CONA bo v Kinu Šiška v sklopu programa konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema predstavil dvovečerni cikel zvočnih dogodkov Thomas Gorbach & The Vienna Acousmonium. The Vienna Acousmonium je multi-dimenzionalni zvočniški orkester, zvočni studio in laboratorij za manipulacijo in čuječe poslušanje efemernih, dinamično-gibalnih zvočnih skulptur.

V torek, 14. marca, bo predstavljen kuriran izbor vrhunskih zvočnih kompozicij iz aktualnih studijskih dosežkov in arhivov pomembnih in odmevnih skladateljic_ev po izboru Thomasa Gorbacha, ki bo skladbe tudi interpretiral na svojem akuzmoničnem instrumentu.

V sredo, 15. marca, pa bodo Thomasov izbor iz zakladnice zvočnih umetnosti in elektroakustične glasbe dopolnili nastopi treh umetnic_kov v živo. Premierno bosta predstavljeni skladbi Air Transitions avtorja Andreja Kobala in Furīfōru / fluvial avtorice OR poiesis. Zvočna umetnica tonota pa bo prvič v Ljubljani izvedla svoje delo uncertainty.

Umetnice_ki: Thomas Gorbach, Andrej Kobal, Petra Kapš (OR poiesis), Ivona Eterović (tonota)
Produkcija: CONA za galerijo Steklenik
Koprodukcija: Kino Šiška
Organizacija: Irena Pivka, Brane Zorman
Odnosi z javnostmi: Matej Tomažin, Anja Pia Biščak
Oblikovanje: Matej Tomažin
Prevod in lektura: Daniel Sheppard