Skoči na vsebino
Park Delavnice

Kripto – Od A do Ž

26. marca 2022 ob 16:00


Delavnica za mlade in odrasle v Inkubatorju, Maribor

Tudi kripto svet v teh razburkanih časih poskuša loviti svoje ravnotežje. Nekateri ga gledajo kot muho enodnevnico, nekateri vidijo v njem prihodnost finančnega poslovanja. Tezo glede muhe enodnevnice lahko brez problema demantiramo, saj so kriptovalute z nami že krepko desetletje, njihov vpliv pa dviguje obrvi tako laikov kot strokovnjakov na gospodarskem področju.

Ker želimo informacije izvedeti iz prve roke, smo v našo serijo dveh delavnic o vzporednem internetno-finančnem sistemu povabili strokovnjake, ki se s tematiko ukvarjajo že skoraj od samega začetka.

Prvo soboto nas bo skozi osnove kripto sveta popeljal Jernej Serk, ki je na finančnih trgih aktiven od leta 2009, ko je pričel z vlaganji v delnice in plemenite kovine. Leta 2016 je temu priključil tudi kripto svet, ki je v kasneje postal glavno področje njegove pozornosti. Je velik kripto entuziast, ki redno raziskuje možnosti tehnologije verižnih blokov (block-chain) ter pozorno spremlja kripto trg in njegove možnosti.

Skozi seminar in delavnico bomo podrobno izvedeli osnovne pojme kripto sveta, njegov nastanek, trenutno situacijo ter uporabno vrednost.

Predavanje
  • Nastanek kripto sveta
  • Tehnologija verižnih blokov (block-chain) in njena vsestranska uporabnost
  • Kriptovaluta in kripto trgi

Skozi delavnico pa bomo v živo skupaj ustvarili kripto denarnico, ter račun na kripto menjalnici in prikazali praktičen primer uporabe. Čas bo tudi za prosto debato.

Prijave

Dogodek in delavnica sta brezplačna. Predhodna prijava ni potrebna. Pridi!