Skoči na vsebino
Park Delavnice

!Mediengruppe Bitnik

10. decembra - 11. decembra 2020


Spletna delavnica

Sledenje, omrežja in podatki: Delavnica elektronske civilne nepokorščine z !Mediengruppe Bitnik Pridružite se raziskovanju skritih, nemapiranih omrežij v svetu okrog nas. Z uporabo petih mini GPS sledilnikov kot praktičnih orodij bomo raziskali servisna, prometna omrežja in omrežja za ravnanje z odpadki, podatki o položaju, ki jih generirajo sledilniki, pa bodo omogočali vidne premike po mapi.

Dvodnevna delavnica v obliki uvodne predstavitve in načrtovanja prvi dan ter praktičnega dela drugi dan bo potekala preko aplikacije Zoom. Vsi udeleženci bodo lahko premikanje naprav po zemljevidu v njihovem 5 do 10-dnevnem življenjskem obdobju spremljali na spletu neprekinjeno. Udeleženci bodo delali v skupinah po 3. Prijavite se lahko posamično ali kot skupina. Zaradi logistike bomo med kandidati izbrali vsaj 5 udeležencev, ki stanujejo v Ljubljani, sicer pa sprejmemo udeležence iz vseh koncev Slovenije. Posebna znanja niso zahtevana, je pa potrebna dobra internetna povezava.

Četrtek, 10. december 2020 / 16:30–18:30 / Uvodna predstavitev ter načrtovanje praktičnega dela in delovnih skupin za naslednji dan (na spletu preko aplikacije Zoom).

Petek, 11. december 2020 / 10:00–12:00 / Prevzem GPS sledilnih naprav v Projektnem prostoru Aksioma (Komenskega 18, LJ). Skupine pripravijo napravo in jo namestijo v dogovorjeni lokaciji v mestu / 16:30–18:30 / Spletno srečanje za izmenjavo izkušenj in deljenje lokacij naprav (na spletu preko aplikacije Zoom).

Produkcija delavnice Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti

Prijava https://forms.gle/Au79zdrMq2dRPeMG9

Rok za prijvo torek, 8. december 2020

Jezik angleščina

Št. udeležencev 15