Skoči na vsebino
Park Delavnice

modul ≡ Andrej Fon: Zvočni sprehod

21. junija 2022 ob 17:00


Delavnica za otroke od 7. let v MC Oton, Župančičevo sprehajališče 1, Novo mesto

Delavnica Zvočni sprehod otrok spodbuja, da prisluhnejo zvoku okolice, med tem ko se potepajo po ulicah, parku ali naravi. Namen delavnice je zbuditi zanimanje za zvočno krajino okolico in za poslušanje zvokov, ki nas vsakodnevno obkrožajo.
Na delavnici bodo udeleženci seznanjeni s pomenom zvočnih sprehodov in s praktično uporabo eholokacije, kot jo uporabljajo nekatere živali in ljudje. Otroci, opremljeni z binauralnimi mikrofoni in slušalkami, bodo odšli na sprehod. Med sprehodom bodo v parih in trojicah skupaj z mentorji izvedli več različnih nalog, usmerjenih v senzibilizacijo poslušanja okolice. Raziskovali bodo možnosti različnih pozicij mikrofonov in opazovali razlike v slišanem. Mentorja in otroci bodo izvedli kratke improvizirane koncerte v različnih akustičnih prostorih.

Oprema

Vremenu primerna obleka in obutev.

Prijave

Udeležba na delavnici je brezplačna. Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@lokalpatriot.si

O avtorju

Doktor Andrej Fon je slovenski glasbenik (klarinet, saksofon, gajda, brenkala, tolkala, petje, doma narejena glasbila..). Ukvarja se z glasbo različnih žanrov ( rok v opoziciji, no wave, ljudska glasba, free jazz, svobodna improvizacija, kantavtorstvo ). Igra ali je igral v skupinih( Strahuljarji, Kraški Solisti, Horda grdih, Žoambo žoet workestrao, Barka tone in bele plombe, Buče 4, Samo gromofon, Tropičja, Olfamož, Oholo!, Svojat ), kot tudi v ad hoc glasbenih zasedbah z slovenskimi in tujimi glasbeniki (Irena Tomažin, Marko Karlovčec, Seijiro Murayama, Haradhan das Baul, Salamandra salamandra…). Ukvarja se tudi s pesništvom, gledališčem, izdelovanjem glasbil in izvajanjem glasbenih delavnic, komponiranjem glasbe za animacije in predstave ter se udejstvuje kot pedagog.