Skoči na vsebino
Park Delavnice

modul ≡ mp3ggerS

17. junija 2022 ob 17:00


Delavnica UNG za mlade in odrasle v Modni hiši Maribor, Partizanska cesta

Tehnologija je močno vpeta v sodobne umetniške prakse, te pa jo kot vseprisotno vse pogosteje tudi kritično reflektirajo. Medijska umetnost tako nudi orodja za boljše razumevanje vpliva tehnologije na sodobno življenje in omogoča prepoznavnost njenih temeljnih struktur in potenciala.

Vse več umetnikov se pri svojem delu ukvarja z najsodobnejšimi tehnologijami in jih uporablja raziskovalno. Z naborom novih orodij iščejo inovativne načine za kritično udejstvovanje, razumevanja sveta, in pogleda v prihodnost. K spoznavanju elektronike v umetniških praksah.

Predvajalnik glasbe/zvočnih datotek

Na najbolj osnovni ravni je preprost zvočni predvajalnik. V razširjeni obliki pa postane orodje za eksperimentiranje in ustvarjanje zvoka. Otroci bodo delali z materiali in orodji za ustvarjanje s prevodnimi materiali in vezji. Materializirali bodo novo avdio napravo in mehke sprožilce s tehnikami računalniške izvedbe (lasersko rezanje, rezalnik folij in likanje) in ročnim šivanjem.

Prijave

Delavnica je brezplačna. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. Zaradi omejenega števila mest je obvezna predhodna prijava na spletni povezavi.