Skoči na vsebino
Park Delavnice

mp3ggerS

1. junija 2021 ob 09:00


Delavnica za mlade in odrasle v Ekscentru

Tehnologija je močno vpeta v sodobne umetniške prakse, te pa jo kot vseprisotno vse pogosteje tudi kritično reflektirajo. Medijska umetnost tako nudi orodja za boljše razumevanje vpliva tehnologije na sodobno življenje in omogoča prepoznavnost njenih temeljnih struktur in potenciala.

Vse več umetnikov se pri svojem delu ukvarja z najsodobnejšimi tehnologijami in jih uporablja raziskovalno. Z naborom novih orodij iščejo inovativne načine za kritično udejstvovanje, razumevanja sveta, in pogleda v prihodnost. K spoznavanju elektronike v umetniških praksah, ki je stalnica serije delavnic Naredi-sam (DIY) Elektronske umetnosti, v letošnji ediciji projekta Akademije za umetnost (UN Nova Gorica) dodajajo še najsodobnejša orodja za projekte, utemeljene na izražanju z zvokom.

Predvajalnik glasbe/zvočnih datotek

Na najbolj osnovni ravni je preprost zvočni predvajalnik. V razširjeni obliki pa postane orodje za eksperimentiranje in ustvarjanje zvoka. Študentje bodo delali z materiali in orodji za ustvarjanje s prevodnimi materiali in vezji. Materializirali bodo novo avdio napravo in mehke sprožilce s tehnikami računalniške izvedbe (lasersko rezanje, rezalnik folij in likanje) in ročnim šivanjem.