Skoči na vsebino
Park Delavnice

Po poteh medvrstne komunikacije

20. aprila 2021 ob 17:00


Delavnica za mlade 9+ v KRMC, Velenje

Odkrij zvočni svet živali!

Aktivno poslušanje je spodbujeno z vprašanji, nadgrajeno pa s podajanjem novih informacij preko zanimivih, aktivacijskih nalog. Tekom delavnice udeleženke_ci spoznavajo razlike med zvočno komunikacijo in zvočno ustvarjalnostjo različnih živalskih vrst ter se sprašujejo o tem, kaj živali sporočajo, zakaj komunicirajo in kdaj lahko njihove zvoke razumemo kot izraz zvočne ustvarjalnosti.

Se lahko tudi ljudje sporazumevamo z drugimi živalmi preko zvoka? Lahko z njimi ustvarjamo zvočno umetnost?

Delavnica, ki bo potekala z uporabo sistema silent disco, je v celoti posneta in se z uporabo prenosnega mentorjevega oddajnika, predvaja udeleženkam_cem. Mentor ima tudi mikrofon za neposredno komunikacijo z udeleženci, s katerim lahko posnetek ter s tem izvajanje po potrebi ustavlja in skupaj z otroki izvaja predvidene – in nepredvidene – naloge.

Mentorja
Uršek Slivšek

diplomirani psiholog (Leiden University, Nizozemska), ima izkušnje na področjih raziskovanja, ustvarjanja, kognicije, učenja, pedagogike in aktivizma. Bil je večletni sodelavec pri mladinskih organizacijah (Družbeno Integrirani, Zveza prijateljev mladine Moste-Polje) ter akademskih organizacijah (Leiden University Pride, LU Green Office). Vodil je delavnice za otroke s posebnimi potrebami, otroke iz socialno ogroženih družin in marginaliziranih skupin. Pri svojem delu izhaja iz etičnih načel solidarnosti in razumevanja psiholoških dejavnikov na posameznikov razvoj.

Katarina Radaljac

aktivist_ka in magister_ra muzikologije, svoje raziskovanje posveča glasbi nečloveških živali in interakcijami z njimi – pri tem povezuje različna znanstvena in umetniška področja kot so zoomuzikologija, aplikativna etnomuzikologija, medvrstna umetnost, človeško-živalske študije, etika živali in druga. V letu 2019 je uspešno kuriral_a prvo edicijo čezvrstnega glasbenega cikla – animotMUZIK, v januarju 2021 pa še njegovo drugo edicijo.

Prijave

Delavnica je primerna za vse nad 9 let. Število mest je omejeno, zato so potrebne predhodne prijave na prijave@mc-velenje.si. Obvezna oprema: vremenu primerna obleka in obutev

Delavnica bo izvedena v skladu z ukrepi NIJZ.