Skoči na vsebino
Park Dogodki

Raziskovalno učenje in ustvarjalnost v inovativnih učnih okoljih

31. marca 2022 ob 10:30


Usposabljanje v Štihovi dvorani CD v okvirju Kulturnega bazarja, Ljubljana

Vabimo vas k udeležbi strokovnega usposabljanja ‘Raziskovalno učenje in ustvarjalnost v inovativnih učnih okoljih’, ki bo potekal v obliki skupinskega mapiranja in javnega pogovora na Kulturnem bazarju 31. marca 2022 v Cankarjevem domu.

Izvajalci bodo predstavili zemljevid Slovenije, za katerega bodo šole prispevale svoj produkt – vonj, ki ga bodo ustvarile na delavnici Kakšen vonj ima prihodnost, ki jo bo Platforma konS predhodno organizirala v njihovem lokalnem okolju. Iz mape bodo naredili artefakt v obliki miselnega vzorca, na katerega bodo strokovni delavci dopisali svojo izkušnjo raziskovalnega učenja. Ob tem bo s sodelujočimi učitelji potekala okrogla miza o raziskovalnem učenju in možnostih povezovanja s formalnim načinom izobraževanja.

Poslanstvo raziskovalnega učenja se odraža v sodelovanju strokovnjakov iz umetnosti, vzgoje in izobraževanja ter znanosti. Z ozaveščanjem navdušujemo mlade o znanstvenih spoznanjih in tehničnih rešitvah, ki spreminjajo naše življenje in družbo v celoti. Mlade in širšo družbo senzibiliziramo za spremembe, razumevanje znanosti, tehnologije in umetnosti ter oblikovanje stališč, ki nam pomagajo razumeti dinamiko sodobne družbe.

Tovrstna odprtost omogoča ustvarjalcem krepitev njihovih potencialov. Ustvarjeni so pogoji za neobremenjeno kreativno raziskovanje, ustvarjanje, refleksijo novih znanj, tehnologij in estetik.

Prijava

Za udeležbo na strokovnem usposabljanju se je potrebno predhodno prijaviti: https://cankarjevdom.eventsair.com/…/kult…/Site/Register
Prijave se zbirajo najkasneje do 24. marca 2022.

Delavnica

Delavnica ‘Kakšen vonj ima prihodnost’ se bo pred Kulturnim bazarjem še zadnjič izvedla 23. marca 2022 v Laboratoriju Rampa. Več o dogodku in prijave na: https://fb.me/e/393zIANsG