Skoči na vsebino
Park Delavnice

Senzorji, lučke in zvočni signali

11. marca 2021 ob 17:00


Delavnica za otroke 9+ v Kulturnem inkubatorju, Maribor

Ste se kdaj spraševali kako delujejo senzorji? Recimo tisti, ki nam v avtu sporočajo kdaj se približujemo nekemu predmetu? Vas zanima kako so lahko še uporabni in kako jih nastavimo, da nam sporočajo kar želimo in na kakšen način? V delavnici bodo mladi intermedijski navdušenci spoznali osnove senzorjev in njihove povezave z mikrokontrolerji. Na praktičnih primerih bodo preizkusili kako in katere podatke senzorji pošiljajo, da je njihovo delovanje čim bolj uporabno v vsakodnevnem življenju.

Delavnica je namenjena vsem, ki si želijo na zabaven način spoznati z delovanjem senzorjev. Za udeležbo na delavnici ni potrebno znanje spajkanja, prav tako ne potrebujemo orodja, saj bomo elemente vstavljali v prototipno ploščico in se tako spoznali tudi z načinom kako izumitelji pripravljajo prototipe med načrtovanjem svojih novih odkritij.

Prijava

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebno izpolniti prijavnico na tej povezavi. V primeru, da bo število prijavljenih omejitev, bomo organizirali dodatni termin in vas o novem datumu tudi obvestili.