Skoči na vsebino
Park Delavnice

Sintisajzer Teensy

17. junija 2021 ob 17:00


Delavnica za otroke 9+ v Kulturnem inkubatorju, Maribor

Tokrat priljubljeno delavnico izdelave lastnega sintisajzerčka pripravljamo tudi za otroke! Izdelan inštrument si bodo po delavnici lahko odnesli domov in na njem ustvarjali svoje zvočne mojstrovine.

Na delavnici se bomo spoznali z razvojno ploščico Teensy ter preizkusili, kako iz nje dobimo zvok. Z uporabo Teensy 3.2 in nekaterih osnovnih elektronskih komponent (kot so potenciometri in gumbi) bomo sestavili elektronsko zvočilo z dvema oscilatorjema, ki ga bomo poimenovali TeenSYNTH! Delavnica bo pokrila številne koristne informacije za začetnike, na primer, kako s Teensy orodjem za oblikovanje zvočnega sistema ustvariti oscilator ter pokukali v Arduino kodo in jo prilagodili tako, da bomo sintisajzerju lahko prosto dodajali potenciometre in senzorje.

Vsak udeleženec bo na delavnici dobil tudi priročni Labbook z vsemi informacijami za nadaljnje učenje in samostojno raziskovanje, domov pa odnesel tudi čisto svoj TeenSYNTH.

Prijave

Udeležba na delavnici je brezplačna, izdelek ostanek v lasti udeležencev. Delavnica bo potekala v angleščini in je namenjena otrokom 10+. V kolikor bo to potrebno, bo za prevod v slovenščino poskrbljeno, udeležba na delavnici pa bo izredno dobra priložnost za vajo angleščine.  Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na https://www.1ka.si/a/343445.