Skoči na vsebino
Park Delavnice

Sintisajzer Teensy

3. junija 2021 ob 17:00


Delavnica za mlade in odrasle v Pisarni KMŠ, Maribor

Tokrat v okviru sodelovanja konS Maribor in KMŠ pripravljamo delavnico izdelave čisto pravega synthesizerja! Izdelan synth boste po delavnici lahko odnesli domov in na njem ustvarjali svoje zvočne mojstrovine.

Udeleženci delavnice se bodo spoznali z zvočnimi možnostmi, ki jih ponuja razvojna ploščica Teensy 3.2, ter z dodajanjem nekaterih osnovnih elektronskih komponent (kot so potenciometri in gumbi) sestavili elektronsko zvočilo/synthesizer z dvema oscilatorjema. Delavnica bo pokrila številne koristne informacije za začetnike, na primer, kako s Teensy orodjem za oblikovanje zvočnega sistema ustvariti oscilator ter kako lahko s preprostimi posegi v Arduino kodo sintetizatorju prosto dodajamo potenciometre in senzorje.

Vsak udeleženec bo na delavnici dobil tudi priročni Labbook z vsemi informacijami za nadaljnje učenje in samostojno raziskovanje.

Prijave

Udeležba na delavnici je brezplačna, izdelek ostanek v lasti udeležencev. Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na https://www.1ka.si/a/343263.

Klub mariborskih študentov in konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost sta združila moči in v naslednjih mesecih pripravljata za študente zanimive intermedijske pustolovščine v polju presečišča znanosti, umetnosti in tehnologije. Ker intermedijska umetnost vključuje vse možne oblike udejstvovanja, od čisto tehnoloških aktivnosti do pogovorov, ste k projektu vabljeni vsi, ki vas zanimajo nova odkritja! Imate več možnosti sodelovanja. Lahko se nam pridružite na mesečnih delavnicah, kjer bomo spajkali, sestavljali, raziskovali,… lahko se pridružite ekipi razvijalcev delavnic, lahko pa se izobrazite za mentorja delavnic! Glede vseh aktualnosti vas bomo seveda sproti obveščali.